2026. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2026. június 25.Ajánlom a helyet másoknak is!
Bíró Dániel tavaly távozott a konyha éléről s egy átmeneti időszakot követően egy másik kiváló séf, Haraszti Zsolt vette át a helyét bő három hónapja, aki jobbnál jobb helyeken dolgozott korábban, ezek jó részébe sikerült eljutnom.
Versenyeredményei is impozánsak: Czifray versenysorozat ezüst fokozat; 2018 Bocuse dOr 4.; 2020 Bocuse dOr 3. heyezett, plusz legjobb csapatmunka és legjobb hústál; 2022 Luxemburgi Kulináris Világbajnokságon 4.hely.
Hadd idézzek egy interjút, ami még az Adam bisztrós időszakban készült: Én a hagyományban hiszek, és nagyon büszke vagyok a magyar konyhára. Sokan mennek a különböző, főleg ázsiai fúziók felé, de én az ízes, tradicionális vonalat képviselem. Jó alapanyagok, jó fűszerezés, paprika, jó kenyér, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Attól lesz jó egy magyar étel, hogy elsajátítjuk a technikát az elkészítéséhez és magas minőségű alapanyagokkal dolgozunk.
Ezt láthattuk visszaköszönni az említett bisztró, a Tati, valamint a Zazie kínálatában, melyből nem hiányzik a hortobágyi palacsinta, amit csepegtetett tejfellel és szalonnapörccel tálalnak, a gulyásleves, a sertésszűz bakonyi mártással, a marhapofapörkölt s a túrógombóc. Ottjártunk idején a séfajánlatban szerepelt a tojásos galuska, s a lecsó is, amit kolbásszal és tojással kínáltak. A hagyományos magyar konyha fogásait nemzetközi, valamint különböző etnikai konyhák nemzetközivé lett népszerű fogásai egészítik ki a hummusztól a burgeren át a pasta-kig. Az italkínálat is színvonalas, legyen szó borról, koktélokról, töményekről, vagy akár sörökről.
Indításnak padlizsánkrémet rendeltünk, mely könnyed volt, üde, selymes, homogén, jól harmonizált vele a turbolyapesto s a marokkói citrom. Csúcsminőségű kovászos kenyérből készítenek hozzá pirítóst, akárcsak a tojásgéllel és fokhagymával, illetve krémes sárgájú főtt tojással (oeuf mollet) felszolgált, jól ízesített bélszíntatár mellé.
A lazac szaftos, a vadbrokkoli roppanós, akárcsak a pisztáciás saláta, mindkettő remek társ a főelemhez. A somlói-átirat katartikus. A szaftos piskótaréteget magas minőségű csokiból készült ganache fedi, tetején vaníliás mascarponekrém kandírozott naranccsal és dióval. Egyike volt legjobb újragondolásoknak, amit kóstoltam valaha, esztétikára is több, mint meggyőző.
Pazar ebédet ettünk ismét a Zazie-ban, mely vita felett a környék kulináris ékköve a séfváltás után is. Nem véletlen, hogy két Gault-Millau sapkával és Michelin-ajánlással rendelkeznek.
Ételek / Italok:![]()
Még több kép (12 db)
ZAZIE Bistro & Bar további értékelései
2026.06.03a párjával
![]()
Még hétvégén történt, hogy a Duna nevű folyó mentén képzeltük az ebédet, kissé borongós időben, aztán az volt a terv, hogy menjünk a Virtuba, meg nézzünk szét a mi MOL-os felhőkarcolónkról, de aztán lent megtorpantunk, hogy a fene mászik olyan magasra, ha nem muszáj, itt van lent a Zazie,...
2025.02.07kollégákkal
![]()
A Kopaszi-öbölben lévő modern városrész leghíresebb épülete a MOL Campus felhőkarcoló, amelyen belül nemcsak a 28. emeleten - 120 méteres magasságban - lévő Virtu étterem figyelmet érdemlő, hanem a másik oldalon a földszinten lévő Zazie bisztró is az erősen ajánlott kategóriába tartozik. Most így...
2024.09.12barátokkal
![]()
A Zazie a MOL Campus földszintjén nyílt elegáns bár és étterem, remekül megtervezett belső térrel, kellemes szeparékkal és üvegfalakkal, így, aki nem ül ki a teraszra, az is élvezheti a Lágymányosi öböl nyújtotta panorámát. Magas szintű kreativitásról és technológiai tudásról tanúbizonyságot...
Batthyány Kastélyszálló Zalacsány
Hunguest Hotel Béke Hajdúszoboszló