Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Japán trendi

Zelefánt Bistro & Sushi Bar BudapestZelefánt Bistro & Sushi Bar Budapest a térképen

2015. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. november 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A közelmúltban nyílt Zelefánt bisztró és sushi bár kizárólag egészséges, 100%-ban organikus bio alapanyagokból készült ételeket és italokat árusít. Ezeknek az ára az átlagnál magasabb, de úgy tapasztaltam, hogy pl. az igencsak felkapott, közeli Fruccolánál lényegesen olcsóbbak és szerintem itt változatosabbak is az ételek. Modern, trendi, inkább csajos hely, vidám zöld szín dominál a belső térben. Keskeny hosszúkás egyterű, emiatt az asztalok elhelyezése szűkös. Ha jól számoltam, összesen 4 db ülős asztal és 1 db bárszékes asztal, így nem meglepő módon sokan elvitelre vásárolnak.
Minden nap kínálnak egyféle 2 fogásos ebédmenüt (leves+főétel), amely minden 2. napon japán/ázsiai, a többi napon európai, de ezen belül is könnyű, egészséges, bio étel. Bár a véletlen hozta így, de szerencsére éppen a japános napon sikerült betérni, amikor Tokyo Ramen leves és sushi volt a menüben. A leves elég nagy adag, inkább a tészta és a zöldség dominált benne, marhahús viszonylag kevés, de volt benne, a fűszerezés csípős volt, de nem igazán autentikus. Minden esetre laktató és tartalmas, akár 1 fogásnak is elment volna. Az előre elkészített és behűtött sushi dobozban 9 db apró maki volt, fafülgombás és omlettes, hozzá wasabi, pácolt gyömbér és szójaszósz. Ez kifejezetten jól sikerült, autentikus volt, bár a töltelék nem volt éppen különleges.
Összességében egy kellemes, barátságos hely, akinek bejön ez az irányzat. Ár-érték arányban a menü a legjobbak közötti a környéken.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (6)
Zelefánt Bistro & Sushi Bar Budapest - Étel/italZelefánt Bistro & Sushi Bar Budapest - Étel/italZelefánt Bistro & Sushi Bar Budapest - Étel/italZelefánt Bistro & Sushi Bar Budapest - Étel/italZelefánt Bistro & Sushi Bar Budapest - Étel/italZelefánt Bistro & Sushi Bar Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós - Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
2024.06.16-ig
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós
143.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval