Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Különleges kínai családi vállalkozás

Zhu & Co BudapestZhu & Co Budapest a térképen

2023. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. március 17.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy fiatal külföldi pár 2021 őszén megnyitott kis bisztrója. A lány orosz, a fiú kínai, akik itt, Budapesten ismerkedtek meg. Őket nem láttam, a kasszát egy magyar fiatalember kezelte, míg a konyhában egy középkorú kínai úr sütött-főzött. Még egy idősebb, talán szintén kínai hölgy bukkant fel egy alkalommal a backstage-ből. Igen, stimmel, közben utána olvastam, szóval a kínai fiú szülei főznek, ők lehettek azok nyilván.
A névadó "ZHU" malacot, avagy disznót jelent kínaiul, és arra utal, hogy többféle disznóhúsos ételt kínálnak. Van pár malacos dekoráció is, pl. műanyag kutya- és babajátékok. A rövidke, mindössze egy lapnyi étlapon található kínálat mindazonáltal izgalmas, figyelemre méltó: batyuk (jiaozi) 6 db-os és 12 db-os kiszerelésben. A töltelékek között van zöldséges sertéshús, zelleres sertéshús, rákos, cukkinis tojásos és gombás-üvegtésztás-zöldséges. Szóval 3 húsos, 2 vega. Én megelégedtem a 6 db-os, kisebb adaggal, rákosat és húsmenteseket kértem. (1900 Ft/6 db; 3500 Ft/ 12 db). A 2 féle Zhu leves közül természetesen a disznóhúsosat kértem, ebből is a kisebb adagot, 6 db wonton batyuval (2300 Ft). A leves és a batyuk is rendkívül finom volt, a fűszerezés izgalmas, karakteres, kiváló. Jól is laktam. Ami kissé kicsinyesnek tűnt ezek mellett az árak mellett, hogy a kis adag szójaszószért 100 Ft-ot kellett pluszban fizetni.
Volt még 2 féle desszert, de azokat nem kóstoltam.
Egyébiránt márc 1-től emelkedtek az árak, szóval már drágább, mint amit most leírtam a saját költésem alapján.
A beltér kissé rideg volt, és nagyon spórolós. A világítás mellett a fűtéssel is nagyon takarékoskodtak, konkrétan nagyon hideg volt. Nyilván a séfnek a tűzhely mellett nem, de a vendégek csak fagyoskodtak, ez elég kellemetlen volt.
Összességében a konyha nekem nagyon jónak tűnt, de a körítésen van mit javítani.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (18)
Zhu & Co Budapest - Külső képZhu & Co Budapest - Külső képZhu & Co Budapest - Étlap/itallapZhu & Co Budapest - BelsőZhu & Co Budapest - BelsőZhu & Co Budapest - MosdóZhu & Co Budapest - MosdóZhu & Co Budapest - MosdóZhu & Co Budapest - MosdóZhu & Co Budapest - BelsőZhu & Co Budapest - BelsőZhu & Co Budapest - BelsőZhu & Co Budapest - Étel/italZhu & Co Budapest - Étel/italZhu & Co Budapest - BelsőZhu & Co Budapest - BelsőZhu & Co Budapest - Étel/italZhu & Co Budapest - Étel/ital

Zhu & Co további értékelései

2023.01.24egyedül
Tegnap csak úgy ténferegtem a Andrássy út mellett több utcában is, gondoltam, talán ebédelhetnék... elmentem ilyen-olyan helyek mellett, egyikért sem voltam úgy oda. Aztán megláttam egy feliratot, hogy "Kínai batyuk. Ahogy a mamád csinálná. Ha kínai lenne." Na, ide bemész, nem? Mint a szél......