Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Kávéház nagy K-val

Zila Kávéház, Étterem & Cukrászda BudapestZila Kávéház, Étterem & Cukrászda Budapest a térképen

Kiváló 2019. májusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2019. július 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hét éves koromban költöztünk Pestszentlőrincre. Azóta ugyan már máshol van a családi fészkünk, de a munkám miatt még mindig a XVIII. kerülethez kötődöm.
Sok minden változott az elmúlt 36 év alatt. A mostanság nemzeti ünnepünkön, nosztalgiából zötyögő tujákat felváltotta a Hannoveri villamos. Elköltözött a piac, átalakult/átépült a három mozi is. A Szarvas csárda sincs, de a róla elnevezett tér még mindig központi hely. A Madách mozi helyét sok bolt vette át. Pedig de jó is volt a film után elballagni a Krisztina cukrászdába egy fagyira. Ugyan ide jártunk pancsolás után is. Merthogy a Zila kávéház az én gyermekkoromban a Május 1 strandként üzemelt. Ahol most ínycsiklandó sütemények készülnek, öltözők voltak. A pultok helyén jegypénztár.
Vannak dolgok és helyek itt a kerületben, amit bánok, hogy nincsenek már (Liget mozi), de ennek az átalakulásnak örülök.
Mert a régi lövész klub helyén egy igazi kávéház található. Lehet itt beszélgetni egy kávé mellett, romantikázni két pohár házi szörpöt kortyolgatva, sütivel, fagyival vagy több fogásos vacsorával ünnepelni családi, munkahelyi sikereket. Familiánk szülinapi tortái csakis innen vannak, elvitelre vagy előre ladott rendelés alapján. Jöhetsz ide egyedül, párban vagy csapattal.
Aki ide belép visszarepül a múltba, amikor még kisinasok hordták ki az italt és a főpincér csak a törzsvendégeknek engedett meg egy-egy mosolyt. Itt meg lehet kicsit pihenni és a hatalmas választékot végigböngészve megjutalmazni magunkat. Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy négyszer nyerte el az itt készült édesség "Az ország tortája" elismerő címet!
Ha Pestszentlőrincen van dolgod, ide betérni kötelező, hogy elmondhasd: Itt jártam!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Zila Kávéház, Étterem & Cukrászda további értékelései

2020.08.10a párjával
A napokban házassági évfordulós vacsoránkat költöttük itt el, sajnos a zápor miatt a terasz helyett a belső étteremben. A terasz nyaranta rendkívül hangulatos, élőzene, árnyas fák teszik kellemessé az étkezést. Az ételválaszték nem túl hosszú, de minőségi, feleségem libamájjal töltött jércemellet...
2019.09.14gyerekekkel
Szörnyű
Családi összejövetelen voltunk itt, nem elöször, de valószínűleg sokáig nem jövünk vissza. A kellemes környezet ellenére nem éreztük jól magunkat, a pincérek 1 óra után vették fel az ital rendelést, mogorvák voltak, udvariatlanok. Az ételt 2 óra várakozás után hozták ki. Ha utánrendelni akartunk...
2019.06.16a párjával
Kiváló
Olyan nehezen találok olyan cukrászdát, ahol végre válogathatok a cukormentes fagylaltok közül, és ráadásul még ízlik is. Kellemes fák alatt, párakapuk segítségével töltöttünk el egy kis időt a nagy melegben. Nagyon kedves volt a kiszolgálás. Rengeteg féle sütemény, különleges limonádé...
Népszerű szállások a környéken
Granada Hotel Kecskemét - Granada Élmények
Granada Élmények
2024.12.20-ig
Granada Hotel Kecskemét
89.676 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Laroba Alsóörs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.03.03-ig
Hotel Laroba Alsóörs
44.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Bük Bük, Bükfürd? - Pihenés fürdőbelépővel
Pihenés fürdőbelépővel
2025.01.02-ig
Hunguest Bük Bük, Bükfürd?
131.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval