Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Teknős, tengerimalac, kaméleon, nyuszi, agáma

Zoocafé BudapestZoocafé Budapest a térképen

2022. szeptemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 2.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Helyszín a belváros, az Egyetem tér közelében. A maga nemében különleges, egyedi és ötletes hely, ahol a sokféle állatot nemcsak terráriumban lehet megtekinteni, de oda is hozzák az asztalhoz, kézbe vehetjük, megsimogathatjuk őket. Előzetesen szükséges asztalt foglalni, az ott tartózkodás másfél órára szól. Belépő díj vagy fix minimális fogyasztási költség nincs, viszont az árak magasabbak a szokásosnál, gyakorlatilag a fogyasztásba beleépítésre került egyfajta plusz díj is. Ezt nyilván az állatok élelmezésére, ellátására fordítják.

Minden asztalhoz 5 különböző állatkát hoznak oda (mi nem választhattunk, zsákbamacska volt), és elegendő időt tölthetnek velünk ahhoz, hogy a vágyott fotók, selfie-k, videók elkészüljenek. Az viszont nincs jól kitalálva és megoldva, hogy a közben kirendelt ételt, italt hová tegyük, ha ott van már az asztalon egy szőrös vagy pikkelyes állat. Az állatkákat értelemszerűen etetni nem szabad, és mindegyikről elmondják a fő tudnivalókat, a nevüket, és a fontos szabályokat, hogyan kell megfogni, mire kell vigyázni vele.
A mi "vendégeink" voltak: Edison, a teknős, Kozmó, a tengerimalac, Johnny, a kaméleon, Jimmy, a nyuszi és Tégla, a szakállas agáma. Mindegyik állat nyugodt, szelíd, békés és barátságos volt. Nem láttam rajtuk, hogy zavarná őket a nagy embersereglet, az emberek közelsége, persze valószínűleg megszokták már.
Néhány további állatot csak a terráriumban, ill. a ketrecben lehetett megnézni, pl. a madárpókot és a tukán párt. Külön "kasztot" képviselnek a macskák - a legtöbb Maine Coon -, akik csak úgy járkálnak, jönnek-mennek, lefekszenek szabadon a kávézóban, s ha kedvük úgy tartja, odamennek a vendégekhez is, vagy egyszerűen csak hagyják, hogy kényeztessék őket.

Az egy oldalnyi étlapról az alábbiakat fogyasztottuk: jeges kávé (1790 Ft), epres milkshake (2090 Ft), epres limonádé (1850 Ft), vaníliás-makadámdiós cappuccino (1590 Ft), valamint 3 adag nachost sajtmártással (1690 Ft/ db) és mini pogácsákat (1050 Ft/6 db). Nem volt kiemelkedő minőség egyik sem, de egy korrekt kávézó színvonalát hozták. A pogácsa és a nachos nyilván késztermékek, nem helyben készülnek.

5 éven aluli gyerekekkel nem ajánlom a látogatást, bár a házirendben 3 év van beírva min. életkornak, de sajnos ezt sem tartja be minden vendég. A szomszéd asztalnál is ilyen kis gyerekek voltak, és nagyon látszott, hogy ez még nem való az ő korosztályuknak, ők nem tudták élvezni ezt a programot, csak nyűglődtek. Ez nyilván nem a Zoo Café hibája, csak ilyen kellemetlenségekre is fel kell készülni.
A vendégek távozása után minden asztalt alaposan lemostak, fertőtlenítettek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (36)
Zoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - EgyébZoocafé Budapest - Külső kép

Zoocafé további értékelései

2023.02.07barátokkal
Kiváló
Nagyon jó hely. Felejthetetlen élmény volt az itt töltött idő. Az egyetlen probléma a 1,5 órás limit volt. Ezt be is tartják, szóval 1 óra 15 perc körül szólnak, hogy hamarosan ideje távozni. Ide kevésbé az étel/ital fogyasztásért kell jönni, hanem az élményért, hogy egzotikus állatokat lehet a...
2017.11.27gyerekekkel
Átlagos
Egy szombati napon vittem el unokámat ide egy szülinapi rendezvényre. Az ötlet az állatokkal, a sok megnézhető, megsimogatható állattal jó! A baj az, hogy a befogadott vendégek számához képest a hely nagyon szűkös. Nincs hová letenni a kabátokat, lépni sem lehet a vendégektől vagy a...
2017.11.03gyerekekkel
Kiváló
Szuper hely kedves személyzettel.Az àllatok nagyon tetszettek a kislànyomnak.A kàvé finom volt.A kedvencünk a nyuszi volt meg a gekko.A papagàj meg fantasztikusan jó fej,hogy így össze-vissza repül a vendégek között.Volt aki szimpi volt neki,ezért a vàllàn ült egész...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Indián nyár
Indián nyár
08.25-09.29.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval