Batthyány-mauzóleum Budapest

Batthyány-mauzóleum BudapestBatthyány-mauzóleum Budapest
Batthyány-mauzóleum BudapestBatthyány-mauzóleum Budapest
10 fotó

Batthyány-mauzóleum Budapest bemutatkozása

A vértanú Batthyány Lajos, miniszterelnök sírja eredetileg ideiglenes helyként Pesti ferences templom kriptájában kapott helyet.  Később, 1870-ben innen került át a Fiumei Úti Sírkertbe. A mauzóleum Schickedanz Albert tervei alapján készült.  A díszes síremléket eredetileg adományokból gyűjtötték össze, azonban ez elapadt, a műemléket nem tudták befejezni.

1 vendég értékelése alapján

100%
Érdekes
Kihagyható
Időpazarlás

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat
Hotel Eger Park
Gyirmót Sport & Wellness Hotel Győr - Két ünnep között
Gyirmót Sport & Wellness Hotel Győr
115.275 Ft / 2 fő / 3 éjtől választható ellátással
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár all inclusive ellátással a hévízi Hunguest Heliosban
Hunguest Hotel Helios Hévíz
109.080 Ft / 2 fő / 2 éjtől all inclusive ellátással

Batthyány-mauzóleum Budapest vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 1009 városban járt márFelfedező - 3144 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 63475 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2025. október 6.egyedül járt itt
Az aktualitása talán éppen az aradi vértanúk miatt van, ma van október 6-a és nem tudjuk nem összefüggésben látni ezzel Batthyány gróf, az első magyar miniszterelnök kivégzését is. Meg a híres mondást, amit senki sem felejt el soha, az Allez Jáger! Éljen a haza! kiáltotta a hős, aki térden állt várta a golyókat.
Batthyány-mauzóleum Budapest - EgyébBatthyány-mauzóleum Budapest - EgyébBatthyány-mauzóleum Budapest - EgyébBatthyány-mauzóleum Budapest - EgyébBatthyány-mauzóleum Budapest - EgyébBatthyány-mauzóleum Budapest - EgyébBatthyány-mauzóleum Budapest - Külső képBatthyány-mauzóleum Budapest - EgyébBatthyány-mauzóleum Budapest - Külső kép
Még több kép (6 db) >>