Golgota téri kálvária Budapest

Golgota téri kálvária BudapestGolgota téri kálvária Budapest
Golgota téri kálvária BudapestGolgota téri kálvária Budapest
20 fotó

Golgota téri kálvária Budapest bemutatkozása

A századfordulókor előtt épült a Golgota téri kálvária, amit 1971-ben elbontottak, a kápolnát pedig felrobbantották.Az elmúlt években sikerült helyreállítani a kálvária stációit, a kápolna helyét pedig egy keresztet állítottak fel.

2 vendég értékelése alapján

50%
Érdekes
50%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

2 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
La Contessa Szilvásvárad - Nyugdíjas ajánlat
27.000 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Granada Hotel Kecskemét - Granada élmények
Granada Hotel Kecskemét

Golgota téri kálvária Budapest vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 269 városban járt márFelfedező - 3780 helyen első értékelőNépszerű író - 2496 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 107200 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2025. április 5.egyedül járt itt
Az Orczy téren lévő Gólya klubba igyekeztem koncertjegyet vásárolni, de gondoltam, teszek egy kis kitérőt fiatalságom kedvenc helyszíne, az egykori Fekete Lyuk felé. A klub már évtizedek óta bezárt, s újbóli megnyitására nincs semmi esély, szóval ez csak amolyan nosztalgia délután volt a részemről.
Golgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - Egyéb
Még több kép (9 db) >>
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 903 városban járt márFelfedező - 2864 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 57341 feltöltött kép
Átlagos 2023. június 19.egyedül járt itt
Persze, megszoktuk, hogy a kálváriák mindig valami dombra visznek fel, na, aztán ott a domb tetején meg áll a feszület vagy egy kápolna, és így komplett az egész keresztút. De hát a nyóckerben nem volt domb, itt kineveztek egy lapályt erre a célra, volt a kálvária, aztán bevezetett egy Golgota-kápolnába.
Golgota téri kálvária Budapest - Külső képGolgota téri kálvária Budapest - Külső képGolgota téri kálvária Budapest - Külső képGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - EgyébGolgota téri kálvária Budapest - Egyéb
Még több kép (5 db) >>