Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Japánkert a zuglói iskolában

Zuglói Japánkert BudapestZuglói Japánkert Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2021. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. szeptember 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Japánkert az elmúlt 1-2 évben került be a köztudatba, én legalábbis korábban még sosem hallottam a létezéséről, viszont egyszer csak elkezdtek róla írni a médiában, aztán valahogy elterjedt az információ. A helyszín voltaképpen egy kertészeti középiskola udvara, amelynek hivatalos és teljes neve KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium. Helyileg Zugló kissé eldugott, csendes részén található.
Az iskola honlapja részletes tájékoztatást nyújt a látogatók, érdeklődők számára (nyitva tartás, járványügyi előírások, kapcsolat, megközelítés, belépő ár, valamint egy nagyon-nagyon részletes leírás a kert alapításáról, történetéről, növényeiről, tereptárgyairól, szóval tényleg mindenről, akit ennyire mélyen érdekelne a téma).
Én tömegközlekedéssel a Nagy Lajos király útja felől közelítettem meg a 3-as villamossal, majd rövid séta az iskola kerítéséig. Ha hétköznap megy az ember, akkor számítani lehet arra, hogy a kert tele lesz az éppen kint gyakorlatozó, dolgozgató diákokkal, de volt egy osztály, akik tornaórát tartottak és ennek keretében az iskola épületet körül futottak, megnehezítve a kapun bejutást.
Jegyet a portán lehet vásárolni az iskola épületében (750 Ft-ért). Mosdó szintén az iskola épületében a folyosó végén, vagy pedig kint a kertben egy barna egyszintes épületben található. Az iskolai büfében lehet üdítőt, kávét, vizet vagy rágcsálnivalót beszerezni.
A jegy mellé kaptam egy fénymásol térképet és leírást is. Ebből kiderült, hogy valójában több tematikus részből épül fel az iskolaépületet keretező parkos rész, melyek közül a Japánkert a legnépszerűbb, ez helyileg az iskola épületétől az átellenes végében található. Útközben üvegházak mentén vezet az út. Bár a Japánkert egyre ismertebb lesz, ottjártamkor is osztálykiránduló diákok és egy kisebb botanikus csapat kereste fel, de ennek ellenére is nyugis, békés, kellemes, no és nagyon szép helyszín. A fotókon próbáltam bemutatni , mire lehet számítani, remélem, másoknak is tetszeni fog!
Érdemes lehet a magnólia vagy a cseresznye virágzásakor visszatérni, most a tavirózsák virágzottak. Az iskola diákjai folyamatosan gondozzák, szépítik a kertet.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (13)
Zuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - EgyébZuglói Japánkert Budapest - Egyéb

Zuglói Japánkert további értékelései

2021.09.09a párjával
Érdekes
Zuglóban található ez a kis oázis, amelyet sajnos kicsit nehéz megtalálni, legalábbis a bejáratot. Az iskolán keresztül lehet ugyanis bemenni, melynek a kapuja csukva van, így sok bizonytalan emberrel futottunk össze, míg magunk is kerestük, hogy merre juthatunk be. Ezen túljutva viszont a...
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
80.850 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
47.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval