Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Híd a szomszédban

Margit híd BudapestMargit híd Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. szeptemberben járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha Pestről Budára szeretnék átjutni, számomra kihagyhatatlan, hiszen itt lakunk a pesti hídfőtől 3 percre gyalogosan. A 2x2 sávos híd arról ismert, hogy nagyon sokszor dugó van rajta, hiszen a Nagykörút vonalán a Szent István körutat köti össze a Margit körúttal a budai oldalon folytatódva. A híd közepén kiépített villamos síneken a legnagyobb forgalmú villamos járatok, a 4-es és 6-os közlekedik, pár éve már modern Combino járművekkel. A hídon nemcsak az autós-, de az autóbuszos forgalom is jelentős, hiszen a Nyugati térről induló buszok itt, ezen a hídon haladnak át Budára, illetve a Margitszigetre közlekedő 26-os buszjárat is itt megy be a szigetre a Szigeti bejárónál. Ebből a szempontból is különleges a Margit-híd, hiszen a hídnak középtájékon van egy leágazása a jobb oldalon (észak felé) a Margitszigetre. Ahogy a szigetet, úgy a hidat is Árpádházi Szent Margitról, IV. Béla lányáról nevezték el, aki az akkoriban még Nyulak szigetén épített domonkos rendi kolostorban élt és hunyt is el apácaként.
A híd sárga színt kapott.
Legutóbb 2011-ben újították fel, több mint két éves, hatalmas rekonstrukciós munkával. Valljuk be, nagyon rá is fért, hiszen nagyon leromlott állapotban volt már.
Történelmileg a Lánchíd után a 2. legrégebbi Duna-hidunk a fővárosban, amelyet a többi hídhoz hasonlóan a II. világháborúban a németek felrobbantottak 1944-ben.
A 4-4 pillérszobor Herkulest és Nikét ábrázolja.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (6)
Margit híd Budapest - EgyébMargit híd Budapest - EgyébMargit híd Budapest - EgyébMargit híd Budapest - EgyébMargit híd Budapest - EgyébMargit híd Budapest - Egyéb

Margit híd további értékelései

2022.07.14egyedül
Kihagyhatatlan
Van valami általam ismeretlen oka, hogy az ittjartam-on több budapesti híd is szerepel, de nem mind. De ha már így van, lássuk... tegnap végigsétáltam (századszor?) a Margit hídon, hogy most mit mondhatnék róla amíg az ember fiatalabb volt, hát másért ment itt végig, meg amikor idősebb, akkor is....
Népszerű szállások a környéken
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
107.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval