Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Japánkert titkai

Margitszigeti Japánkert BudapestMargitszigeti Japánkert Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. szeptemberben járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Olvasom a negatív véleményeket. Én elfogult vagyok, idén nyáron is eljöttem, megtettem a szokásos teljes szigettúrát gyalogosan, és persze a Japánkert sem maradhatott ki.
Helyileg Hajós Alfréd sétánynak írják a Japánkert címét a Margitszigeten belül, bevallom, ezt nem is tudtam.
Az 1870-es években épültek meg a szállodák (Nagyszálloda, Kisszálló) és a gyógyfürdő, éttermek, és ekkor alakították ki a vízesést és a sziklakertet, ami értelemszerűen mesterséges, emberi alkotás. Magyar György főkertésznek köszönhetjük a Japánkertet, aki célzottan egzotikus, ázsiai növényeket telepített erre a részre. A hangulatot fokozzák a kis kőlámpások, japán stílusú szobrok, a fahíd.
Legutóbb 2013-ban került sor a kert felújítására.
Hozzátartozik a Japánkerthez az állatvilág is, a vadkacsák, a teknősök és a koi aranyhalak (nagy részük elpusztult a közelmúltban, de már láttam pár halat ismét a tóban).
Egy igazi romantikus helyszín a Szigeten belül, de megnyugtató, relaxációs célból is ajánlott a felkeresése.
A Halastóban látható az ülő lány szobra, míg a vízesés medencéjében a Rákász fiú szobra.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (23)
Margitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - EgyébMargitszigeti Japánkert Budapest - Egyéb

Margitszigeti Japánkert további értékelései

2022.05.31egyedül
Érdekes
Régen mindig az aranyhalak voltak, amikre a leginkább emlékeztem itt. Sok volt. Piros, sárga, fekete is. Ma úgy rémlik, egyáltalán nem voltak halak... a tavirózsákat néztem, és töprengtem, Ide sokan járnak fényképezkedni, néha esküvők után is. Most is fényképezkedtek párok. De valami hiányzott...
2022.04.29családjával
Időpazarlás
Húsvétkor jártunk ott, direkt azon a végén kezdtük a Margitszigeti sétát. A vízesés nem esik, a halak kipusztultak, se cseresznye fák, se Zen hangulat.
Népszerű szállások a környéken
Duna Relax Hotel Ráckeve - Nyaralás Duna Relax módra
Nyaralás Duna Relax módra
06.21-08.31.
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Hotel Eger Park
81.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Ébredj, Balaton!
Ébredj, Balaton!
2024.05.17-ig
Prémium Hotel Panoráma Siófok
85.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval