Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Világörökség része

Várkert Bazár BudapestVárkert Bazár Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. novemberben járt ittÉrtékelt: 2022. november 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyik kedvenc helyem a városban. Emlékszem még rá valamennyire gyerekkoromból, amikor romos, elhanyagolt, funkcióját vesztett volt. A 90-es évek elején készítettünk róla egy francia barátommal egy fotósorozatot, már azon részeiről, amelyek nem voltak lezárva.
Utána nyomon követtem a nagy felújítási projektet (2011-2014 között zajlott), sőt, egy jóbarátom a cégével részt vett a kivitelezésben, így folyamatosan kaptam "belső" híreket is a munkálatokról. Sokakkal együtt nagyon vártuk az elkészültét, megnyitását. Azóta már számos alkalommal jártam itt, szeretek csak úgy átsétálni rajta, minden évszakban, napszakban szép, nem tudom megunni.
Van benne pár dolog, ami nekem egy kicsit idegen, például az üvegfalú liftek és a vasbeton támaszfalak, de azt nézem benne, ami tetszik.
Ybl Miklós neoreneszánsz épületegyüttese a Világörökség része, fővárosunk egyik büszkesége. Nem véletlen, hogy a hazánkba látogató külföldiek számára is kötelező program.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (3)
Várkert Bazár Budapest - EgyébVárkert Bazár Budapest - EgyébVárkert Bazár Budapest - Egyéb

Várkert Bazár további értékelései

2024.02.26a párjával
Érdekes
Kicsit megkésve, febr. 24-én voltunk egy szervezett sétán a Várkert Bazárban, de még mindig a Valentin-naphoz igazodóan, Sisi szívügyeit némiképp megismerendő. Az építmény 1875-1883 között, Ybl Miklós tervei alapján épült neoreneszánsz stílusban. Hogy Erzsébet királyné éppenséggel mennyire...
2022.09.02egyedül
Kihagyhatatlan
Gondolom, vagyunk páran, akiknek ez a hely inkább az ifipark maradt, mert mi más? Én 1968-ban voltam gimnazista, az ifiparkba tényleg csak öltönyben volt szabad a fiúknak bemenni, és fehér ingben, nyakkendőben, a lányoknak csak szoknyába, de rövid szoknyában nem, neves bűvész barátnőmet, aki még...
Népszerű szállások a környéken
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
82.460 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Centrooms Hotel Eger - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2025.01.02-ig
Centrooms Hotel Eger
24.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel