Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Emlékezés és tanulságok

Holokauszt Emlékközpont BudapestHolokauszt Emlékközpont Budapest a térképen

Érdekes 2018. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. április 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ezt a múzeumot a 9. kerületben, a Páva utcai zsinagógát körbeépítve alakították ki az ezredforduló éveiben. A Páva utcai egykor Budapest 2. legnagyobb zsinagógája volt.
Egyfajta kicsit fura, sok kőből és üvegből álló modern épületcsoportot alakítottak ki, ferde, asszimetrikus megoldásokkal.
A kiállítás - mind az állandó, mind az időszakos - a holokuaszttal foglalkozik, de furcsa módon számomra mégsem volt annyira nyomasztó, negatív az egész, hanem inkább amolyan történelmi visszaemlékezés jellegű, magában hordozva a megbékélést, és azt a reményt, hogy a múlt hibáiból tanulva az emberiség a jövőben már érettebb lesz, és már nem fogja egymást irtani.
Sok-sok személyes emlék, régi fotók, írások, személyes tárgyak. Jelentős részben magánszemélyek felajánlásaiból érkeztek a kiállítási tárgyak, legalábbis ezt olvastam.
A zsinagóga épülete 1923-ban épült Baumhorn Lipót tervei alapján. A felújítás keretében nagyon szépen renoválták, a belső rész impozáns. Az emeleti részen időszakos kiállítás látható. Elvileg van még egy tetőkert is a tetején, de ottjártamkor nem volt nyitva.
A bejutás detektoros átvizsgálást követően lehetséges.
Az áldozatok emlékfalán közel 140000 név szerepel.
A felnőtt belépő 1400 Ft-ba kerül. A zsinagóga látogatása ingyenes.
A honlapon is szerepel, hogy 12 éves kor alatt nem ajánlják a látogatást.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (31)
Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest - Holokauszt Emlékközpont Budapest -

Holokauszt Emlékközpont további értékelései

2022.09.06egyedül
Érdekes
Vannak ezek a fura jelenségek, hogy ott, ahol már elő is fordultam párszor, meg fényképeket is tettem fel, valamiért nincs véleményem... vagy eltűnt, vagy nem is írtam soha. De akkor ma ezt itt pótoltam. De egyáltalán nem esett nehezemre újra eljönni ide, mert idejárni azért bizonyos mértékig...
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.05.01-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
138.600 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Ensana Thermal Hévíz - Wellness Neked
Wellness Neked
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
218.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval