Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

"Milyen félelmet keltő ez a hely: nem más ez, mint Isten háza és ez az ég kapuja"

Kazinczy utcai Zsinagóga BudapestKazinczy utcai Zsinagóga Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2019. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. szeptember 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A 7. kerületi Kazinczy utcát manapság, mint a bulinegyed egyik meghatározó utcáját tartják számon a hazánkba látogató külföldiek. Pedig itt található a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség zsinagógája is, amely jelenleg múzeumként üzemel, látogatható.
A szecessziós stílusú ortodox nagyzsinagógát a korábban Lajta Béla mellett dolgozó Löffler-fivérek, Béla és Samu (Sándor) építtette, 1913-ban szentelték fel és nyitották meg. Építésére azért volt szükség, mert 1870-ben a zsidóság 3 ágra szakadt. Működése alatt az ortodox zsidóságnak nemcsak vallási, de kulturális központjaként funkcionált. A 40-es évekig mikve, azaz rituális fürdő is működött itt (2004-ben újranyitották).
Berendezése, belső építészeti kialakítása különleges szépségű, díszes, érdekes színvilágú. A hazai szecesszió mellett a késői bécsi szecesszió jeleit is felismerhetjük. A többszintes zsinagógában a nők a két emeleti karzaton foglalhattak helyet, ahová oldalt lépcsők vezetnek fel.
A belépőjegy 1000 Ft, kizárólag készpénzzel lehet fizetni.
Szombatonként értelemszerűen zárva tartanak (szombatonként a meghatározott imaidőkben istentiszteletet tartanak), pénteken pedig korábban zárnak a többi naphoz képest.
A személyzet barátságtalan volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (22)
Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest - Kazinczy utcai Zsinagóga Budapest -

Kazinczy utcai Zsinagóga további értékelései

2022.12.06egyedül
Kihagyhatatlan
Na, ha még eddig nem írtam ide, akkor most pótolom. Ez a zsinagóga a nagy pesti zsinagóga-háromszög része (a nagy Dohány utcai, a Rumbach és ez), és a zsidóság három irányba orientálódását is jelképezi egyben. (Úgy is, mint ortodox, neológ és status quo ante.) Ez a Kazinczy utcai az ortodox...
Népszerű szállások a környéken
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa - Napi ár all inclusive ellátással
Napi ár all inclusive ellátással
2024.12.31-ig
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa
65.065 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval