Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egyedülálló élmény

Fortuna Szálloda & Étteremhajó BudapestFortuna Szálloda & Étteremhajó Budapest a térképen

Kiváló 2015. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2015. október 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Eddig életemben egy alkalommal aludtam hajón, Egyiptomban a nílusi hajóúton, és már akkor is nagyon tetszett, igazán különleges élmény volt számomra.
A Fortuna Hajót étteremként ismertem már régebben, de nem is gondoltam, vagy csak nem figyeltem fel rá, hogy szállodahajóként is üzemel.
A hajót 1967-ben építették üdülőhajó céljából, s évtizedeken át járta a Dunát. 2000-től véglegesen kikötött a pesti oldalon a Szent István park magasságában. A 2 szintes hajó hostel részén több ágyas, egyszerűen felszerelt, vizes blokk nélküli (csak mosdó van benn) szobák találhatóak, a szállodarészlegen standard és superior kabinokat kínálnak. Most idényen kívül a 2 ágyas kabin 15.000 Ft-ba kerül, de helyszíni foglalás esetén ebből még 15% kedvezményt lehet kapni, s ez az ár tartalmazza a svédasztalos reggelit is, amelyet a hajó éttermében, a Lord Nelson-ban lehet elfogyasztani, amelynek elég jó a konyhája.
A kabinok retró stílusúak, a 60-70-es éveket idézi a berendezésük, de ennek is megvan a maga romantikája, bár kissé ütött-kopott néhol. A zuhanyzós fürdőszoba nagyon pici, 1 szintben van, nincs külön zuhanykabin benne. További hátrányos sajátosság, ami mondjuk klausztrofóbiásoknak elég nyomasztó lehet, hogy a kabinszobák amúgy is pici ablakait nem lehet kinyitni. Az ablakból tájolástól függően remek kilátás nyílik a Duna vizére és a Margitszigetre, Margit-hídra (nyilván ez a szebbik oldal), vagy másik oldalon Újlipótvárosra.
Vannak sima 2 ágyas (2 szimpla vagy 1 franciaágy), ebből van a legtöbb; de találtunk egy számunkra megfelelőbb 4 ágyas, családi kabint is, ahol az első "szobában" egy kihúzható rekamié, belül, az ebből nyíló helyiségben pedig további 2 személy részére van férőhely.
A recepciós úr végtelenül segítőkész, kedves, és az étterem személyzete is nagyon barátságos, figyelmes. Free wi-fi, tévé, légkondi/fűtés van a kabinban, egyéb extrák nincsenek.
Amivel kezdtem a beszámolómat, nyilvánvalóan ez a hajó közel sem az a kategória, mint a több szintes, medencével, konditeremmel és minden egyéb extrával ellátott 5 csillagos nílusi luxushajók, de mégis nagyon kellemes, romantikus és felejthetetlen élményt nyújtott a Fortuna.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:
Kényelem:Átlagos
Szolgáltatások:Átlagos
Étkezés:
Elhelyezkedés:Kiváló
Fényképek (8)
Fortuna Szálloda & Étteremhajó Budapest - BelsőFortuna Szálloda & Étteremhajó Budapest - Külső képFortuna Szálloda & Étteremhajó Budapest - SzobákFortuna Szálloda & Étteremhajó Budapest - SzobákFortuna Szálloda & Étteremhajó Budapest - SzobákFortuna Szálloda & Étteremhajó Budapest - Külső képFortuna Szálloda & Étteremhajó Budapest - Külső képFortuna Szálloda & Étteremhajó Budapest - Külső kép

Fortuna Szálloda & Étteremhajó további értékelései

2019.07.21családjával
Több éve visszajárunk, nekünk nagyon megfelel, jó helyen van a hajó, parkolás is nagyon jó, sok programot lehet innen elérni,a Margit- sziget szomszédságában van, a Margit-híd lábánál. A belváros gyalogosan pár percre. Romantikus esténtént a Dunára látni. A reggeli nagyon bőséges és szépen...
2016.05.18gyerekekkel
Kiváló
8 éve voltunk először a Karácsonyi Ünnepek közt. Imádtam az első pillanattól. Nem fényűzést, nem csillogást vártam, hiszen egy több 10 éves múlttal rendelkező hajóról beszélünk. Családdal utazunk, mindig a Margit hídra néző 233-as superiror szobát kérjük. Két pótággyal is tágas, kényelmes. A...
2016.05.17gyerekekkel
Kiváló
Az internetes foglalás alkalmával segítőkészek voltak. A megérkezésünkkor kellemes fogadtatásban volt részünk. A személyzet odafigyel a vendégeire. A hajó tiszta szép. Kellemesen meleg szobák. Fantasztikus kilátás a Dunára, és Budapestre. A szálloda megközelíthetősége, elhelyezkedése és...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás
Fergeteges csobbanás
2025.04.13-ig
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós - Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
2024.06.16-ig
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós
143.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
95.645 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval