Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Piedone a sétányon

Bud Spencer szobra BudapestBud Spencer szobra Budapest a térképen

Átlagos 2022. májusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. május 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A VIII. kerületi Corvin-negyedben, a sétányon 2017-ben került kiállításra Bud Spencer, azaz eredeti nevén Carlo Pedersoli szobra. Ki ne ismerné Piedonét, az úszóként indult színészóriást, aki legnagyobb sikereit később Terence Hill oldalán aratta?
A 2,4 méteres egész alakos - a valóságnál tehát jó 50 cm-rel magasabb - szobrot Tasnádi Szandra szobrászművész ajánlotta fel a Józsefvárosi Önkormányzatnak.
A szoboravatásról úgy számolt be a sajtó, hogy azon Bud Spencer lánya el is sírta magát, aki személyesen részt vett a szobor felavatásán, sőt a szobrászművész is sírt a meghatottságtól.
Őszintén szólva én nem vagyok ettől a szobortól elájulva. Szerintem az arca nem is hasonlít Bud-éra. Valahogy nekem nem jön vissza a karaktere, a gesztusai. Az alkata, a testfelépítése igen, de az arca nagyon nem.
A Bud Spencer rajongói csoport is nagy lelkesedéssel köszöntötte a szobrot.
Szóval akkor bennem van a hiba, de vállalom.
Érdekesség, én sem tudtam, hogy 2016-ban hunyt el Rómában 86 évesen, és ez a budapesti szobor a következő évben készült el.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (7)
Bud Spencer szobra Budapest - EgyébBud Spencer szobra Budapest - EgyébBud Spencer szobra Budapest - EgyébBud Spencer szobra Budapest - EgyébBud Spencer szobra Budapest - EgyébBud Spencer szobra Budapest - EgyébBud Spencer szobra Budapest - Egyéb

Bud Spencer szobra további értékelései

2023.07.18
Érdekes
A Corvin sétányon mentem, amikor feltűnt ez az óriás szobor, nem tudtam róla, de egyből arra gondoltam, hogy ez Bud Spencer. A szobor alján az eredeti neve Carlo Pedersoli szerepel, alatti egy mondat Terence Hill-től, utalva a közös filmjeikre.
2022.04.19egyedül
Érdekes
Azt hiszem, eléggé népszerű szobor ez. Mint ahogy Carlo Pedersoli, Piedone, Bud Spencer életében is nagyon népszerű volt, egészen különös varázzsal bírt mindenféle korosztályra. A személyisége annyira hatott, hogy hiába csinált jobbára brutálisan egyszerű, talán primitívnek is mondható...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények
Wellness élmények
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
62.500 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Duna Relax Hotel Ráckeve - Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
2024.06.20-ig
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!