Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fényesre simogatott kutyafej

Columbo-szobor BudapestColumbo-szobor Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. március 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha elindul az ember a 2-es villamos vonalán Jászai Mari téri végállomástól a Duna-parton délnek, jó pár érdekes szoborral lehet találkozni. Mivel én történetesen erre járok minden nap dolgozni évek óta (mínusz covid miatti home office hetei), ezért tényleg napi szinten látom őket. Colombót és a kutyáját a Falk Miksa utca elején rendszerint kétszer is, reggel és délután.
Fekete Géza Dezső szobrát 2014 márciusában avatták fel. A híres nyomozó életnagyságú bronzszobra mellett hűséges basset hound kutyája látható. Colombo hadnagy természetesen az elnyűtt ballonkabátjában és szivarral a kezében álldogál, amint éppen egy rejtélyes bűnügyet próbál megoldani.
A helyszínválasztás nem véletlen. A filmsorozatban Colombo nyomozót alakító Peter Falk amerikai színész magyar zsidó felmenőkkel rendelkezett, azonban az a városi legenda nem igaz, miszerint Falk Miksa dédunokája lett volna (azonban anyai ágon az egyik dédnagyanyja Magyarországon született).
Ez is a kifejezetten népszerű, sokat fotózott szobrok közé tartozik a városban.
Természetesen ezt a kutyust is érdemes megsimogatni, ha szerencsések akarunk lenni. Ebben nemcsak én hiszek, hiszen a kutyus feje és orra már egészen kifényesedett.
Colombo háta mögött egy másik izgalmas, ám aprócska szobor is található, a halott mókus (Kolodko alkotás), talán ezen a különös bűnügyön dolgozik most a nyomozó??
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (6)
Columbo-szobor Budapest - EgyébColumbo-szobor Budapest - EgyébColumbo-szobor Budapest - EgyébColumbo-szobor Budapest - EgyébColumbo-szobor Budapest - EgyébColumbo-szobor Budapest - Egyéb

Columbo-szobor további értékelései

2022.03.07egyedül
Kihagyhatatlan
A Peter Falk által alakított Columbo hadnagy nyilván úgy került a Falk Miksa utca végébe, mert hát Falk. A kutyája nem Falk, de bánatos és hűséges szemmel nézi töprengő gazdáját. A szobor új értelmezést nyert a pici Kolodko-mókussal a háta mögött, hiszen a konkrét bűntény is az utcán hever, amin...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Elizabeth Hotel Gyula - Tiszta erőből nyár
Tiszta erőből nyár
06.01-08.31.
Elizabeth Hotel Gyula
179.400 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Patak Park Hotel Visegrád - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.02.01-ig
Patak Park Hotel Visegrád
26.320 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval