Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Virágot árultak, most virágos szoborral emlékezünk rájuk

Kolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor BudapestKolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. októberben járt ittÉrtékelt: 2022. október 9.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Eljöttem a II. kerületbe, Pasarétre megnézni az új Kolodko Mohály miniszobrokat. Ezúttal nem gerillaszobrokról van szó hanem a II. kerületi önkormányzat szeretett volna méltóképpen megemlékezni a virágárus házaspárról, Aranka néniről és Béla bácsiról, akiknek itt a Pasaréti téren volt virágárus bódéjuk. Egy hat szirmú fehér mészkő virág közepén ül a kis bronz pár egymás mellett.
Helyileg az ALDI üzlet előtt található, jól látható, nem kell keresgélni, mint a miniszobrok közül jópárat a városban. Ez egy valódi kis emlékhely lett, hiszen a kővirág körül kör alakban virágágyásokat és padot is elhelyeztek.

Ahogy többen is megemlékeztek róla, Aranka néniék egy egyszerű kis szocreál bódéban árusították a virágokat évtizedeken át. A nagymamám születése óta él Pasaréten, én is laktam nála 2 évig, illetve gyerekkoromban minden nyáron, szünidőben heteket töltöttem el nála, de őszintén szólva én nem emlékeztem erre a virágosbódéra. Igaz, a Mamáék kertes házban laknak, és saját virágaik vannak, így nem kellett soha virágot vennünk itt, talán ezért nem maradt meg. Bár valaki a visszaemlékezők közül azt is írta, hogy annak idején (nem írt évet, évtizedet hozzá) a kis üzlet bent volt az 5-ös busz régi végállomásánál a trafik és a presszó között, védett helyen. Na, arra a virágboltra viszont tisztán emlékszem ma is. Szóval akkor mégis megvan Aranka néni!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Kolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor Budapest - Egyéb

Kolodko: Aranka néni & Béla bácsi miniszobor további értékelései

2023.10.18
Kihagyhatatlan
Most véletlen bukkantam egy Kolodko miniszoborra, de úgy megörültem neki, mint ha aranyat találtam volna. Hűvös idő lévén, Aranka néni kis fejkendőt kapott,amit már több szobrocskánál tapasztaltam, valószínűleg egy rajongó óvja így őket.
2022.08.29egyedül
Kihagyhatatlan
Aranka néni korábban hagyta itt ezt a földi világot, Béla bácsi később követte őt. Kolodko Mihály, a zseni, pedig megbízást kapott, hogy a környék ikonikus alakjait szoborba ábrázolja. Mindenki szerette őket, aki csak ismerte, a pasaréti téri virágárus házaspárt. A környék lakosai méltó emléket...
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
55.184 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval