Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Breki a Szabadság téren

Kolodko: Breki miniszobor BudapestKolodko: Breki miniszobor Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. március 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Talán ez volt az első Kolodko Mihály miniszobor, amit láttam élőben. A Muppet Show Breki békáját ábrázolja, ez is pici, elfér egy emberi tenyérben. Helyileg a Szabadság tér középtájékán, a mélygarázs lejárata vonalában ül az egyik korlát mellett.
Itt kell megemlítenem, hogy a téren innen pár méterre volt ám egy másik Kolodko szobor is, méghozzá Süsü a sárkány jelmezbe bújva Bodrogi Gyula (aki Süsü "magyar hangja"), a régi TV székház falán, azonban az sajnos eltűnt, valószínű ellopták, lefűrészelték. Sajnálatos.... Remélem, később visszakerül, esetleg "lopásmentesen" rögzítve, ha lehet ilyet, ahogy Lisa Simpsont is visszavárjuk a Jászai Mari térre...

Breki viszont itt van továbbra is, 2017 nyara óta. Ez is bronzból készült, Breki okosan figyel és néz felfelé, a két hátsó lábára helyezkedve. Breki is szokott sálat kapni a lelkes rajongóktól, bár amikor én arra jártam, nem volt rajta. A világhálóról pedig azt is megtudtam, hogy Breki szoborból van egy másik is kiállítva Kárpátalján Perecsenyben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (9)
Kolodko: Breki miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Breki miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Breki miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Breki miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Breki miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Breki miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Breki miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Breki miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Breki miniszobor Budapest - Egyéb

Kolodko: Breki miniszobor további értékelései

2023.07.23
Kihagyhatatlan
Breki a volt MTV székház előtti parkban található, a Szabadság téren. Felfelé ágaskodva a Muppet Show szélesszájú sztárjának állít emléket ez a kis béka szobor. A feje már fényes a sok simogatástól.
2022.03.16egyedül
Kihagyhatatlan
Valahol a Szabadság tér közepén ott ül Breki. Mióta Kolodko jó érzékkel iderögzítette. Jól látható rajta, hogy hogyan simogatják, akik észreveszik. Bizalommal néz fel minden arrajáróra. Igazán üde kis színfolt egy ilyen szobor. Néha sálat köt a nyakára egy-egy jóakarója.
Népszerű szállások a környéken
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Boni Családi Wellness Hotel Zalakaros - Wellness pihenés Zalakaroson
Wellness pihenés Zalakaroson
2024.09.30-ig
Boni Családi Wellness Hotel Zalakaros
54.990 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
04.25-10.13.
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
75.075 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással