Kolodko: Chuck Norris miniszobor Budapest bemutatkozása
Mihail Kolodko (Kolodkó Mihály) ukrán-magyar szobrászművész, aki apró szobrairől ismert, melyekkel számtalan helyen találkozhatunk a városban. Chuck Norris gúzsba kötött miniszobrát 2024 Húsvéthétfőjén helyezte el a művész a Megyeri-híd pesti hídfőjénél.
Kihagyhatatlan 2025. augusztus 24.kollégákkal járt itt
Kolodko Mihály kárpátaljai szobrászművész Húsvét hétfőn helyezte ki Chuck Norris, a legendás amerikai színész miniszobrát a Megyeri híd pesti hídfőjéhez. Elsőre jó ötletnek tűnt a nyár egyik legforróbb napján elindulni tömegközlekedéssel felkeresni, de aztán már mégsem bizonyult olyan jónak, minden esetre teljesítettük, elvégre Chuck is kétségtelenül így tett volna.
Újpest-Városkaputól sárga VOLÁN busszal mentünk ki, elég gyér már erre a közlekedés, és a buszmegállótól azért kellett rendesen gyalogolni, aztán meg lépcsőzni. A szobrot éppen oda helyezték el, ahol a Pest felirat olvasható az üvegtáblán. Chuck összevan szorosan kötözve, de nyilván ez nem fog számára problémát okozni, Houdinit megszégyenítő módon fog kiszabadulni ebből a kelepcéből is. A szobron megtalálhatjuk a művész aláírását, mégpedig Chuck cipőjének talpán.
Régebben szinte havonta voltak új Kolodko-miniszobrok, nem győztünk rohangálni a város egyik végéből a másikba, hogy megtaláljuk őket, most úgy érzem, a Mester már hosszabb ideje hallgatott, és nem érkezett közénk újabb köztéri alkotás. De ennek most vége, egyszer csak megjelent Chuck Norris a Megyeri híd végén, és ott fekszik azóta is gúzsba kötve.
Miért pont Chuck Norris és miért pont ott? Köztudott, hogy a Megyeri híd építésekor a minisztérium mintegy a közvélemény elé terjesztette a kérdést, lehetett ötletelni, hogy mi legyen az új híd neve. És akkor nagyon erős támogatást kapott az ébredező magyar humor oldaláról a Chuck Norris név is, egyre több lelkes támogatója akadt. Persze, a bürokraták (valami Bizottság) végül is a nagyon sótlan, fantáziátlan Megyeri híd név mellett döntöttek, hiába volt a népmozgalom. Ha ki akarsz menni megnézni, azért arra készülj, hogy a Megyeri hídon nem szabad megállni, ezerrel mennek beléd és még meg is büntetnek, ha megpróbálod, hát kimész szépen a fővárosból, Újpest felől és tartasz Dunakeszire és ott a híd alatt meg tudsz állni, van egy kis parkolóféle, aztán lépcsőn fel, és már meg is van a szobor! Hajrá! De siess, mert Chuck Norris tetőtől talpig összekötözve is kivágja magát minden bajból és elszalad!