Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hurrá, repülünk!

Kolodko: Liszt Ferenc miniszobor BudapestKolodko: Liszt Ferenc miniszobor Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2023. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2023. július 31.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta tudtam, hogy Kolodko Mihály Liszt Ferencről készült miniszobra a Ferihegyi Repülőtéren található, pontosabban hivatalosan már Liszt Ferenc Repülőtér lett a neve, szóval a helyszínválasztás ismét nem volt véletlen. A Covid miatt az elmúlt években nemigen utazhattunk repülővel külföldre, tavaly nyáron meg úgy értünk ki a repülőtérre, hogy egyből mentünk is be a csomagfeladáshoz, így akkor sem volt sajnos erre idő.
Idén azonban végre sikerült a terv! Korán reggel nagyon is időben kiérkezve a repülőtérre, még el sem kezdődött az utasfelvétel, így a lányommal gyorsan elszaladtunk megnézni a kis szobrocskát, melyet a google térkép segítségével meg is találtunk a repülőtér üvegfala előtt az egyik lépcső lábánál a 2-es terminálnál. Egy gránitoszlop talapzaton üldögél a híres zeneszerző, zongorista és karmester aprócska szobra, aki az egész világon ismertté és népszerűvé vált, és ma is rendszeresen játsszák a műveit. Csodagyerekként indult, s bár családjának anyanyelve német volt, de magát mindig magyarnak tartotta, s egész életében magyar útlevéllel utazott. Sőt, gyermekei is magyar állampolgárságot kaptak az édesapjuk után.
A szobor nagyon kedves, abszolút felismerhető a mester karakteres arca és hosszú hajkoronája.
Ismeretes, hogy életében ő maga is rengeteget utazott, szinte folyamatosan úton volt, persze akkoriban még nem a kényelmes és gyors repülővel. Keresztvbe font lábban, bőröndjén üldögélve bizonyára egy lovaskocsira várakozik éppen. A talapzat szélén egy kis geg gyanánt - szintén bronzból készült - egy papírrepülő látható.
Nem tudom, a Kolodko-rajongókon kívül mennyien veszik észre ezt a kis szobrot itt a nagy nyüzsgés, rohanás közepette, minden esetre nekem nagyon tetszett, s mindenkinek ajánlom, aki erre jár.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (6)
Kolodko: Liszt Ferenc miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Liszt Ferenc miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Liszt Ferenc miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Liszt Ferenc miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Liszt Ferenc miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Liszt Ferenc miniszobor Budapest - Egyéb

Kolodko: Liszt Ferenc miniszobor további értékelései

2023.11.10
Kihagyhatatlan
Amikor a reptéren leszálltunk a BKV buszról, egyet fordulva ott volt a bejárat mellett ez a kis szobor egy talapzaton. Körbe jártam, fényképeztem és örültem, hogy Kolodko Mihály egy újabb kis remekművével, méltó helyen találkoztam.
2022.05.31egyedül
Kihagyhatatlan
Ott ül Liszt Ferenc Ferihegyen, és vár. Gondoltam is, hogy miféle Kolodko-rajongó, aki nem látogatja meg? Ugyanis nem repülőt vár, hanem kint ül a terminál előtt, keresztbe tett lábakkal, karba font kézzel, hogy mikor érkezel már meg? Talán kottájából kis papírrepülőt csinált, hogy addig is...
Népszerű szállások a környéken
Thermal Hotel Visegrád - Örökifjak 62+
Örökifjak 62+
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Kumánia Kisújszállás - Pünkösdi kikapcsolódás
Pünkösdi kikapcsolódás
05.17-20.
Hotel Kumánia Kisújszállás
155.400 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!