Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szabad ide leülni, kérem?

Krúdy Gyula szobra BudapestKrúdy Gyula szobra Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. októberben járt ittÉrtékelt: 2022. október 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Krúdy Gyula - a szobor - a Duna utcában - amely sétálóutca - ül egy kerekasztalnál a kávéházban, állát megtámasztva könyököl, jobbkezében toll, éppen legújabb szerzeményén töpreng. Egy igazán új szobor, még egy éves sincs. A közelmúltban felújított Matild- palota (avagy Klotild-palota déli tömb) földszintjén a XX. század fordulóján a Belvárosi Kávéház működött, melynek törzsvendége volt Krúdy, s többek között itt írta talán leghíresebb művét, a Szindbád jelentős részét.
Mivel az asztal kétszemélyes, és az egyik szék üres, így az erre járó fotózkodók előszeretettel le is ülnek mellé a székre, így készülnek a kis budapesti emlékek. A szobor a Matild Szálloda tulajdonosainak anyagi támogatásával készült el. Jópofa, hogy ha bemegyünk a Matild Caféba az épületen belül, akkor találunk ugyanilyen kinézetű kerekasztalokat és székeket a kávézóban.
Én éppen ide igyekeztem az Étteremhétre, amikor legutóbb erre jártam, és akkor is volt ott egy külföldi turista páros, készítettem is róluk egy fotót Krúdy Gyulával. Sajnos feliratot, táblát nem láttam, pedig szerintem a külföldieknek informatív lenne, hogy mégis kit ábrázol, miért került ide. Egyébiránt a laikus szemével egy igazán jól sikerült alkotás, az író vonásai is jól felismerhetőek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (4)
Krúdy Gyula szobra Budapest - EgyébKrúdy Gyula szobra Budapest - EgyébKrúdy Gyula szobra Budapest - EgyébKrúdy Gyula szobra Budapest - Egyéb

Krúdy Gyula szobra további értékelései

2022.08.31egyedül
Kihagyhatatlan
A drága, legendás irodalmárnak és gasztocsillagnak köszönhetem, hogy tegnap a Matild Caféban ettem. Számomra új volt a szobra, nem is olyan régen van ez itt. Meg is torpantam egyből. De a szobor, mely meglepően jellegzetes arc, és azt a stílust képviseli, mint az óbudai Szindbád (Latinovits)...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Magistern Siófok - Balatoni vakáció
Balatoni vakáció
2024.08.21-ig
Hotel Magistern Siófok
59.200 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval