Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Einstand

Pál utcai fiúk szobra BudapestPál utcai fiúk szobra Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. májusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. június 29.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Pál utcai fiúk zseniális szoborcsoportja nem Pál utcában, de a történetben szereplő helyszínek közelében, a Práter utcai általános iskola előtti beszögellésben került kihelyezésre.
Molnár Ferenc könyve megjelenésének századik évfordulójára 2007-ben avatták fel a szobrot, amely 5 fiú alakból áll. Nemecsekék éppen golyóznak, amikor megjelennek az ellenlábas vörösinges Pásztor fivérek, hogy elvegyék a fiúktól a számukra olyan értékes üveggolyókat. A fiúk ruházata, a földre dobott tankönyvek a regény korszakát idézik. Nagyon jól illeszkedik a szobor a környezetbe, mert az iskola fala sötét vörösesbarna téglából épült.
Aki olvasta a regényt, szerintem egyetért, hogy nagyon jól elkapott, kifejező alkotás készült.
A gyerekeimnek 5. osztályban volt nyári kötelező olvasmány a Pál utcai fiúk, hát, mit ne mondjak, ennek az alfa-generációnak ez már nem igazán lelkesítő kihívás. De úgy próbáltam nagyobb kedvet keríteni a kötelező feladathoz, hogy felkerestük a regényben előforduló helyszíneket, illetve azok "emlékhelyeit". (pl. Grund, ami már szintén nem az, és nem ott, de azért hozza a hangulatot az udvar).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (17)
Pál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - EgyébPál utcai fiúk szobra Budapest - Egyéb

Pál utcai fiúk szobra további értékelései

2023.07.23
Érdekes
A szoborcsoport nagyon tetszett, de sajnos sokan vizeldének használják. Ott jártamkor is éppen. Szóval undorító szag terjengett körülötte. Ha ez nem lett volna, talán még én is beállok a fiúkkal golyózni, olyan élethűen lettek megformázva.
2022.04.19egyedül
Kihagyhatatlan
Magyarország egyik leghíresebb, legnépszerűbb regénye Molnár Ferenc műve. Ráadásul itt játszódott, ezen a környéken. Maga a Pál utca itt van párszáz méterre, a József körút és a Mária utca között, annak a sarkán állt a grund, A Múzeumkert szintén erre, a Nemzeti Múzeum körül, a vörösingesek...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval