Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Virágot a művésznőnek

Ruttkai Éva szobra BudapestRuttkai Éva szobra Budapest a térképen

Érdekes 2022. júniusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. június 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az 1960-80-as évek népszerű színésznője, Ruttkai Éva szobra egy kis parkban található Újlipótvárosban. 2013 óta a park is az ő nevét viseli. Talán onnan adódott a névadás, hogy a közelben lévő Vígszínházhoz kötődik a színpadi pályafutásának jelentős része.

A művésznőt ülő pózban, elegáns hosszú ruhában, stólával, szép frizurával ábrázolta a szobrász, Marosits István. A szobortól jobbra lévő párkányra vésték fel főbb szerepeit, alakításait. Gyakorta helyeznek el a látogatók, rajongók virágot a szobor kezébe, legutóbb is így történt. Szerintem jól sikerült ez a szobor, egyértelműen felismerhető a színésznő arca, tipikus vonásai.

Évente több alkalommal megfordulunk a parkban, mivel a gyerekeim szoktak itt "bandázni" az osztálytársaikkal, szülinapi kerti partik megrendezésére is alkalmas, mármint a batyus verzióban, enni-innivalót, pokrócot, játékokat, labdát kell hozni, mert itt a parkban csak padok és sok szabad zöld terület van, de ez éppen elég is a jó hangulathoz és a mókához. A parknak két bejárata van, egyrészt a gyerekorvosi rendelő felől, másrészt a Sarki Fűszeres mögött.

Sajnos nincs nyilvános WC a parkban, így valamelyik közeli vendéglátó helyre lehet bekéredzkedni, vagy a szintén nem túl távoli Szent István parkba (ahol vagy működik a WC vagy nem... szerencse kérdése).

Szintén sajnálatos, hogy időről időre hajléktalanok is felbukkannak a parkban, egy időben többen is itt éltek életvitelszerűen a padokon, bokrok között, nem részletezem, több okból sem kedvező jelenség.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (4)
Ruttkai Éva szobra Budapest - EgyébRuttkai Éva szobra Budapest - EgyébRuttkai Éva szobra Budapest - EgyébRuttkai Éva szobra Budapest - Egyéb

Ruttkai Éva szobra további értékelései

2022.06.22egyedül
Érdekes
Ruttkai Éva szobra a róla elnevezett parkban található, a Pozsonyi út mellett, a 13. kerületben. Különösen azért jutott eszembe, mert tegnap tallóztam a Nemzeti Színház előtti szoborparkban, és az ottani Ruttkai szoborral már évek óta nem vagyok igazán kibékülve. Szóval, kíváncsivá tett, hogy ez...
Népszerű szállások a környéken
Club Tihany Hotel - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
03.28-11.03.
Club Tihany Hotel
Kérd ajánlatunkat!
Vital Hotel Nautis Gárdony - Tóparti hétköznapok
Tóparti hétköznapok
2024.04.30-ig
Vital Hotel Nautis Gárdony
139.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
86.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval