Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Esernyők alatt nyáron és télen

Várakozók szobra BudapestVárakozók szobra Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. májusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2022. május 29.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagyon kedvelem az óbudai Fő teret. Jó lenne minden kerületünkben egy hasonlóan hangulatos tér, de sajnos alig akad. Varga Imre szoborcsoportja 1986 óta áll itt ezen a kis téren. Arról emlékezetes ez a hely, hogy itt jegyeztem először MOL részvényeket kezdő bankos dolgozóként, s mivel ez akkoriban igen népszerű program volt, itt kellett éjszakáznunk egy autóban helyfoglalás gyanánt. De jó érzéssel töltött el a tudat, hogy legalább egy kellemes helyen tölthettük el.
Bevallom, én sokáig nem tudtam, hogy a szobrok örömlányokat ábrázoltak, én azt gondoltam, egyszerűen szegény, nehéz sorsú lányokról van szó, akiknek az esőben kint kell állniuk. Az arcuk nem szép, egyiknek sem, a ruhájuk sem csinos. Olyan ágrólszakadt, sovány a testük, az arcuk szomorú, boldogtalan. De mégis, mindezen részletek ellenére a szoborcsoport, a kompozíció mégis pozitív, kellemes látványt nyújt, jó rájuk nézni. Furcsa dolog ez.
Ha e szobrok felkeltették az érdeklődést Varga Imre további alkotásai iránt - akit bevallom, én így név alapján nem ismertem -. akkor itt a Laktanya u. 7. szám alatt található a gyűjteményes kiállítása.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Várakozók szobra Budapest - EgyébVárakozók szobra Budapest - EgyébVárakozók szobra Budapest - EgyébVárakozók szobra Budapest - EgyébVárakozók szobra Budapest - EgyébVárakozók szobra Budapest - EgyébVárakozók szobra Budapest - EgyébVárakozók szobra Budapest - EgyébVárakozók szobra Budapest - EgyébVárakozók szobra Budapest - Egyéb

Várakozók szobra további értékelései

2022.05.02egyedül
Kihagyhatatlan
Egyáltalán nem állítom, hogy nem volt benne semmi szándékosság, hogy esőben kiutazzam Óbudára, hogy megörökítsem ezt a csoportot. Napfényben szépen csillognának az ernyők, de az hamis lenne. Márpedig a lányok áznak és fáznak. Hasonlít ez a csoport a siófoki várakozókra, nem véletlenül. Az alkotó,...
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.06.21-ig
Hotel Kapitány Sümeg
114.880 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval