Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gyermekkori emlékek

Pasaréti Ferences templom BudapestPasaréti Ferences templom Budapest a térképen

Érdekes 2022. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2022. október 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagyszüleim és a dédnagymamám is Pasaréten élték le az életüket, így a templomban is jártam gyerekkoromban jó párszor. Nem misén, csak kedvtelésből, a bekukkantás kedvéért, mivel a családunk nem vallásos, de egyébként reformátusok vagyunk.
Ez pedig Páduai Szent Antalnak ajánlott ferences plébánia, azaz katolikus templom, és mögötte a rendház. Monumentális fehér épülete a Pasaréti tér ikonikus kelléke, amely a templomok körében egész fiatalnak számít, még 100 éves sincs. A 30-as évek első felében épült, az akkori modern építészet jegyében vasbeton szerkezettel.
Karcsú harangtornya 46 méter magas.
A templommal közel egykorú a mellette lévő Pasaréti téri buszvégállomás, valamint a tér közepén oszlopon álló Szűz Mária a gyermek Jézussal szobor.
A templom plébánosa, Peregrín atya nagy népszerűségnek örvend a környéken, aktív közösséget és hitéletet alakított ki az egyházközségben. Még annyi jutott eszembe a templommal kapcsolatosan, hogy a zenész Szikora Róbert és felesége is ide járnak templomba, és már közös jótékonysági programokat is szerveztek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (15)
Pasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - EgyébPasaréti Ferences templom Budapest - Egyéb

Pasaréti Ferences templom további értékelései

2023.10.19
Érdekes
Sajnos amikor arra jártam, nem volt nyitva a templom, de modern stílusával felkeltette az érdeklődésemet. Most csak kívülről készítettem képeket, de kiváncsi vagyok a belsejére is.
2022.08.30egyedül
Érdekes
Templomaink általában a hagyományos régi mintákat követik, ott, ahol állt egy ősi, oda annak mintájára szívesen hagynak egy ugyanolyan jellegű restauráltat, de néha meg a mai kor kihívásai új templomok, új formák megjelenését is előhívják, és akkor az öreg hit új falak közé költözik. Az új meg...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
62.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
68.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval