Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Örök ikon

Vajdahunyad Vára BudapestVajdahunyad Vára Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. május 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nehéz újat mondani róla, hiszen mindenki ismeri. Városligetben, a főváros zöld szívében, romantikus épületcsoport. Benne a Mezőgazdasági Múzeum, a jáki templom mása kápolna, Anonymus szobra. A vár egyik sarkalatában Lugosi Béla, azaz Dracula gróf mellszobra. Legutóbb márciusban jártam itt, amikor az újonnan megnyitott Magyar Zene Házát néztem meg, de nagyon közel van egymáshoz a két épület, egy kis gyalogos hídon kell átkelni. Nagyon nyugis volt, reggel jöttem, még nem nyitott ki a múzeum sem.
Előtte sokkal nyüzsgőbb eseményen vettem részt, mégpedig ázsiai ételek fesztiválján, na, akkor elég nagy volt a pörgés és jóféle ételeket is lehetett kóstolni. Ekkor voltam fenn a bejárati kapu tornyában is.
A Vajdahunyad várába minden ismerőst elhozok, ha belefér az időnkbe. Voltunk itt a kárpátaljai rokonokkal, a francia barátommal, aki nagy rajongója a magyar képzőművészetnek és fotográfiának, és persze a gyerekekkel is többször jártunk itt ilyen-olyan programokon vagy csak "levegőzni".
Most a régi fotókat éppen nem találom, valószínűleg a régi winchesteren vannak elmentve, ha előkerül, pótolom a feltöltést. De ara is van esély, hogy megyek újra, és lövök pár újabb fotót.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Vajdahunyad Vára Budapest - EgyébVajdahunyad Vára Budapest - EgyébVajdahunyad Vára Budapest - EgyébVajdahunyad Vára Budapest - EgyébVajdahunyad Vára Budapest - EgyébVajdahunyad Vára Budapest - EgyébVajdahunyad Vára Budapest - EgyébVajdahunyad Vára Budapest - EgyébVajdahunyad Vára Budapest - EgyébVajdahunyad Vára Budapest - Egyéb

Vajdahunyad Vára további értékelései

2021.12.23egyedül
Kihagyhatatlan
Nahát, ez is itt volt és senki nem szólt róla. Pedig micsoda nevezetesség! Nincs rá számom, hogy hányszor jártam itt, de elég, ha azt mondom, hogy a Liget mellett laktam, a Liget túlsó felére jártam iskolába, 4 évig az egyik idenyíló mellékutcában dolgoztam, majd 18 évig a Liget sarkánál, szóval,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.06.21-ig
Hotel Kapitány Sümeg
114.880 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval