Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étteremteszt - Márton napi ludasságok -

Csokonai Söröző & Étterem DebrecenCsokonai Söröző & Étterem Debrecen a térképen

Kiváló 2018. novemberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2018. november 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Márton napján ki libát nem eszik....
elv alapján,ülünk be a Csokonaiba,óvatosságból előre asztalt foglalva. Az óvatosság indokolt, telt ház van,parkolni is nehéz a környéken,a család a Piac utcán parkol le,mig én őrzöm az asztalt. Érkezés 14,00-kor.
Pincérünk rutinos,nem ma kezdte a szakmát. Ét és itallap azonnal,minden kérdésre tud válaszolni.
Márton napra nincs külön étlap,de egy kiegészitő menűsor - fotó - viszont igen.
Az étlap egy ilyen felkapott helyen szegényesnek mondható,összesen 59 tétel szerepel,ebben az előétel és a desszert is benne van.

Hatféle leves kapható,de nincs egy újházi vagy sima orjaleves. Lássuk a marhahúslevest.
Nem lehet szó nélkül hagyni a pincérek munkáját.
Folyamatosan rohangálnak,ahogy megürül egy tányér,
az első arra járó felszolgáló felkapja,és nem marad el a kedves egészségükre felkiáltás sem.
A leves 14,36-kor!! érkezik,hiába,tele van a hely.
Viszont jó leves,nem felejtik el az erős paprikát sem,amely ,,rabvallató,,kategória! Mennyiség,tartalom is rendben. Közben társaim a tatár beefsteakkel küzdenek,amit szertartásosan, mellettünk készitenek el,kivánság szerint kóstolással,ahogy kell.

Főételek 15,12-kor érkeznek,tálalás jól néz ki, a konfitált libacomb a furmintos körte chutney-val!
Az étlap mellé kellene egy gasztronómiai szótár is. Nem a gasztrokirálynak van ezzel gondja,de ha Józsi bácsi itt ünnepli a lánya érettségijét,jó ha a libacombot megérti. Mit kezd a bazsalikomos orecchiette,vagy a Penne arrabiata fogásokkal?
A forró liba rilette ehető volt és különleges.
A főétel is jó,a libacomb kitűnően van megsütve,a köret - tepertős burgonya gombócok - karamellizált gyöngyhagymával kifogástalan,és finom.
Ha már lúd,(Márton nap van) legyen kövér,kérünk desszertet és kávét is!

A ,,somlói galuska másképpen,, tényleg más, a fotó szerint is inycsiklandozó falat. Ehhez jön a házi málnaszörp,ami egy kreativ innivaló,érdemes megnézni a fotót,még érdemesebb megkóstólni. Zajszint nem zavaró,átlag 57 decibelt mérünk. Az étterem egy pincehelyiség,el vagyunk szeparálva a külvilágtól,szó szerint is,nincs térerő,a családot sem tudtam elérni,merre jöjjenek,a wifi roppant gyenge,de legalább ingyenes. A kávé is finom,a szokásos méretű adag. Számla már jön is,29.170 ft. Ez három főre,italokkal,előételekkel,és minőségi ételekkel,a liba máshol sem olcsó!
A leves mindössze 950 ft,a konfitált libacomb 3,290, a házi sajttal besütött libamáj 4,490 ft.
A házi málnaszörp 800 ft,a búzasör 950,egy kávé 370. Nem elrugaszkodott árak a város főutcáján. Távozunk 15,47-kor. Étkezési idő: 107 perc.

Összegzés:
Tény,hogy étterembe jóllakni jár az ember,ez itt megvalósult. Degeszre ettük magunkat,különleges ételek és italok vannak,a személyzet kitűnően menedzseli az asztalt. Minden fogásnál,a fizetésnél is érdeklődtek rendben volt e minden.
Tulajdonképpen nagy gond nincs,a szűk keresztmetszet itt a konyha kapacitása,ami nem tart lépést a pincérek tempójával. A hely elegáns,a kárpitokat is cserélték, a tisztasággal gond nincs. Kiszolgálás rendben,ételek jóizűek,ár érték arány jó,hangulatos hely egy pincében. Akkor mi a gond?

Az 5* jár neki,de a különösen ajánlott plecsni nem. Egy Csokonairól elnevezett étteremben van vietnami leves, kókusztejes mangó leves,vetrece leves, csak egy Újházi tyúkhúslevest,vagy egy Jókai bablevest, és egy rántott csirkemellet vagy egy töltött pulykamellet nem lehet kérni.
Különleges fogások,jó személyzet,korrekt adagok,tiszes árképzés,jár a jó minősités,de hogy ez lenne Debrecen legjobb étterme az -még - nem igaz.

Minősités: ajánlott
Értékelés: 9/10 pont
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (34)
Csokonai Söröző & Étterem Debrecen - BelsőCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étlap/itallapCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - BelsőCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - BelsőCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Külső képCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Külső képCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - BelsőCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - BelsőCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étlap/itallapCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étlap/itallapCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étlap/itallapCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - BelsőCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étlap/itallapCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - BelsőCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Étel/italCsokonai Söröző & Étterem Debrecen - Belső

Csokonai Söröző & Étterem további értékelései

2024.02.14a párjával
Kiváló
Debrecen egyik legjobb étterme! Hangulatos kis hely a belváros szívében. Finom ételek, kedves kiszolgálás. Mindenkinek ajánljuk! Biztosan visszajövünk még!
2024.01.17a párjával
Kiváló
Tökéletes minden, a pincérek nagyon kedvesek, az ételek nagyon finomak, aki teheti egyszer mindenképp próbálja ki!
2023.12.02családjával
Kiváló
Őszintén, nem csodálkozom, hogy ez az étterem áll az első helyen. Kicsit persze drága, de cserébe nagyon finom és az adag is rendben van! A kiszolgálás remek, kedvesek a pincérek nagyon. A hely jellege nekem nagyon tetszik, szép, kellemes, hangulatos.
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.08.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
132.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval