Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ötből öt minden kategóriábam, de ha lenne hatos, azt adnék.

Ikon Restaurant Debrecen DebrecenIkon Restaurant Debrecen Debrecen a térképen

Kiváló 2016. januárban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. január 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Ikon a legjobb éttermek egyike, mely azért is közelebb áll a szívemhez, mint sok más csúcsétterem, mert egyrészt feladatának tartja a magyar kulináris hagyományok ápolását, továbbfejlesztését, régi ételek új köntösben való bemutatását és tökéletesítését, az eredeti ízharmóniák megőrzésével (lásd például a debreceni páros csúcsváltozatának megalkotását, a hortobágyi palacsinta átköltését, de a sor még hosszan folytatható), a regionalitást (lásd a 30 kilométeres menüt, amihez csak olyan alapanyagokat használnak fel, melyeket 30 km-en belülről szereznek be), az étterem állandó mozgásban van, a mindig újra vágyóknak kedvez, miközben a legnépszerűbb fogásokat í kínálatban tartja. Mindemellett a kiszolgálás egyszerűen kifogástalan, kedves, udvarias, kommunikatív, és ami nagyon ritka: pincérünk hihetetlen memóriával rendelkezik. Ledöbbentem, amikor tavaly augusztusban ottjártamkor felmondta, hogy előző két látogatásom alkalmával (nagyjából évente sikerül ide eljutni) hol ültem és kivel voltam.
Az ételek tálalása lenyűgöző, az ízek és állagok is kiválóak.
Még azt is megkockáztatom, hogy a hely fejlődött egy keveset, de annyira magasról indult, hogy onnan nehéz fejlődni, az is hatalmas teljesítmény, ha a szintet tartják.
Nagy produkciójuk a séfasztal, a vendég kérésre beülhet a konyhában elhelyezett asztalhoz és onnan figyelheti az étterem belső mozgását. Ezt 2015 augusztusában próbáltuk ki anyámmal, aki déli menüt evett (ez is remek volt és nagyon olcsó, tán 2000 ft), én – ezt nem szoktam megtenni - 30 kmes menüt ettem ismét, igaz, főleg azért, hogy megkóstoltassam anyámmal. Egy fogás volt azonos a korábbival, a hortobágyi, azt felajánlották, hogy kicserélik. Libamájat ajánlottak, nem mondtam nemet.
Az Ikon feledhetetlen élményt nyújt, jó szívvel ajánlom minden ínyencnek.
S hogy el ne feledjem, a borlap párját ritkítja, s a töményitalválaszték is lenyűgöző. Nem jellemző, de a sörre nem figyeltem, biztos az sem kommersz.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (31)
Ikon Restaurant Debrecen Debrecen - Külső képIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - MosdóIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/ital

Ikon Restaurant Debrecen további értékelései

2022.11.19barátokkal
Jó az elhelyezkedése az étteremnek és kedves volt a személyzet is. Az ételek finomak voltak és bőséges adagot szolgáltak fel mindenből. Összességében jó választásnak tartom, ha újra Debrecenben járok, lehet, hogy újból erre az étteremre esik a választásom.
2020.07.12családjával
Legutóbb nem jutottunk be,mert délután csendes pihenőt tart az étterem(a város főutcáján). . Most előző nap asztalt foglalunk a teraszon, de emberi okokból bent kapunk helyet a 18 fokban. . Érkezés 13,00-kor. Az étlap egy A3-as lap,13 tétellel,3 előétel,3 leves,10 főétel és 3 desszert. A...
2020.02.20barátokkal
Kiváló
Hosszú évek után sikerült ismét eljutni az Ikon étterembe. Mint megtudtuk, a séf ezidőtájt Thürr Ádám, aki a felszolgáló által adott információk szerint egy két michelin csillagos étteremben sous chef volt. Délidőben jártunk ott, szombati napon, öröm volt látni, hogy az étterem belső részében...
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Nyári Silver Napok
Nyári Silver Napok
07.01-08.31.
Silver Hotel Hajdúszoboszló
121.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval