Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Továbbra is Debrecen élén

Ikon Restaurant Debrecen DebrecenIkon Restaurant Debrecen Debrecen a térképen

Kiváló 2020. februárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. február 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hosszú évek után sikerült ismét eljutni az Ikon étterembe. Mint megtudtuk, a séf ezidőtájt Thürr Ádám, aki a felszolgáló által adott információk szerint egy két michelin csillagos étteremben sous chef volt.
Délidőben jártunk ott, szombati napon, öröm volt látni, hogy az étterem belső részében alig volt szabad asztal, minket is a külső teremben ültettek le.
A séfüdvözlet házi kenyér volt szarvasgombás vajkrémmel illetve körözöttel. Jó kezdés, bár nekem ez a hófehér, könnyed, felhabosított kenyérstílus nem jön be, jobban szeretem a barnás, kovászos zsánert, amit például a Salonbanadnak, régen itt is ezt kínálták, ha emlékezetem nem csal.
Mivel aznap már megnéztünk két éttermet Debrecenben, csak levest, előételt és desszertet kértünk. „Halleves, zeller, lazac” nevet viselte az izgalmas, vibráló leveskompozíció, jópofa ötlet volt a céklás zöldség ravioli betétnek. Kértünk még egy ”kacsamáj, tokaji aszú, mandula” nevű előételt, ez is szépen tálalt és finom volt, továbbá rendeltünk a napi ajánlatból pankó morzsában rántott formázott mangalicakörmöt s végül affogato-s csoki fondant-t.
Minden kiváló volt, ahogy megszoktuk. Az ízek, állagok, tálalás. Kreaivitás, hozzáértés, tehetség. Jó ide visszajárni.
Az meg egy kivételesen kedves gesztus volt, hogy mivel nem volt behűtve az a habzóbor, amit kértem a behűtés idejére a ház ajándékaképpen kaptam fél pohár Kreinbacher pezsgőt. Tíz perc-negyed óra után érkezett a rendelt bor.
A pincér jelzi, hogy a felszolgálási díj benne van a számlában, ez sem jellemző gyakorlat, inkább azzal találkoztam másutt,hogy a pincér próbált további jattot kicsikarni.
Összességében az Ikon ismét tarolt. Ez Debrecen gasztronómiai fellegvára, akkor is, ha van aki nem akarja tudomásul venni, hogy európai szinten a legigényesebb éttermek 15 és 18 óra között bezárnak, hogy felkészüljenek a vacsorára. Hozzáteszem, nem kevés csúcshely ki sem nyit 18 óra előtt, mint a Salon, a Babel vagy a Caviar and Bull.
Nem foglalunk asztalt, majd leértékeljük az éttermet, azért mert megvan a maga – az adott szinten megszokott - nyitvatartása, aminek ugye nem nézünk utána, ez egyszerűen etikátlan és rosszindulatú magatartás
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (31)
Ikon Restaurant Debrecen Debrecen - Külső képIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - MosdóIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/ital

Ikon Restaurant Debrecen további értékelései

2022.11.19barátokkal
Jó az elhelyezkedése az étteremnek és kedves volt a személyzet is. Az ételek finomak voltak és bőséges adagot szolgáltak fel mindenből. Összességében jó választásnak tartom, ha újra Debrecenben járok, lehet, hogy újból erre az étteremre esik a választásom.
2020.07.12családjával
Legutóbb nem jutottunk be,mert délután csendes pihenőt tart az étterem(a város főutcáján). . Most előző nap asztalt foglalunk a teraszon, de emberi okokból bent kapunk helyet a 18 fokban. . Érkezés 13,00-kor. Az étlap egy A3-as lap,13 tétellel,3 előétel,3 leves,10 főétel és 3 desszert. A...
2018.09.08a párjával
Több mint 2 éve voltunk az Ikonban,nem túl jó tapasztalatokkal,most azért választom szombati ebédünk helyszinéül, mert ,,hirnök jő és pihegve szól,,! Új tulajdonosa van az Ikon étteremnek, új séf,új étlap,magyaros ételek. Lássuk. Foglalt asztalunk vár bennünket 14.00-kor. Ami meglepő,a bőséges...
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.08.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
132.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval