Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt 318.- új seprü jól seper.. de..

Manna Étterem DebrecenManna Étterem Debrecen a térképen

2019. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2019. október 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Véletlenűl szúrtam ki,hogy a megszűnt Garda helyén ismét étterem nyílt.
A szombati tanakodásban - hová menjünk enni?-ezért a kiváncsiság győz.
Nézzük meg a Mannát.
A külső nem sokat változott,csak a névfelirat,a belső berendezés sem nagyon,a boxok megmaradtak. Érkezés 14,10-kor.
Ami fontos változás: az étteremben szinte telt ház van! Kint a söntéssel szemben szoritanak nekünk helyet,pozitiv a hozzáállás, ''hozok normális széket'' felkiáltással becipel két széket emberünk,pontosabban asszonyunk,mivel - ez is ujdonság - női személyzet van. Megjegyzem: 300 teszt alapján jobb véleményem van a női felszolgálókról.
Azonnal étlaphoz jutunk,tekintettel hogy az egyúttal a tányér alátét is. Mindössze 3 féle leves és 8 főétel van,továbbá 4 féle desszert. Viszont 32 féle pizza !
A főételek mind rántott jelzővel kezdődnek: karaj,comb,sajt,csirkemell és fogas. Érdekesség,hogy többféle morzsában lehet rendelni,mi például a 2 adag rántott csirkemellet chilis és parmezános bundában kértük. Ne szaladjunk előre. Mindhárman tanyasi tyúklevest kérünk,én leszögezem,hogy min. fél litert,mert a 2 deci levestől sikitófrászt kapok. Nem lehet szó nélkül hagyni a személyzetet. Bezúdúlt közben egy csoport gyerek,szemük sem rebben,szinte futva közlekednek. A mi levesünk a 12.percben megérkezik,ez önmagában szép teljesitmény,de ráadásul forrón,fél literes tálban ahogy kértem. Hegyes erős nincs,de kapunk Erős Pistát. A leves a hét meglepetése. Forró,van benne tartalom,látszik hogy nem ''zacskós'' leves,meg van főzve rendesen,a zsirkarikák úsznak felszinén,ízre tökéletes!
Zajlik az élet,a csoport elég hangos odabent. Még kiderül,hogy jó helyre kerültünk. A főételek érkeznek 14,39-kor,szépen tálalva a 2 adag - ahogy kértük - 2 féle morzsában sütve.
Jól néz ki,egy gond van az adag eléggé karcsú. A hús 2 közepes szelet,ehhez jön egy kupak rízs, és 9 szem sült krumpli.
A hús finom,érdekes de jó íze van a parmezános bundában. A köret ehető. Legyűrjük az egészet. Mivel először vagyunk itt,kérünk desszertet is. Áfonyás krém brulét és nutellás palacsintát.
A tálalása nagyon tetszik,ráadásul ízre is jó. Végül kávéval zárunk,itt jön az első baki,egy dupla espressot kértem és hosszú kávét kaptam.
Számla jön,tételes és részletes számla: 16,940 ft. Három főre italokkal teljesen jó. Távozunk 15,30-kor,étkezési idő 70 perc.
Összegzés: első nekifutásra,kellemes meglepetést okozott a Manna.
Lelkes,jól dolgozó személyzet,mindössze egy hibával,gyors konyha,kitűnő minőségü ételek,a tisztaság kifogástalan,hangulatos hely a boxokkal. Megérdemli a jó minősitést,a 4 csillg feltétlenül megérdemelt.
Az 5. arány csillagot az ár/érték arány miatt nem kapja meg. Egy közepes adag főétel 2,330 ft, a kitűnő levesből 2 deci 990 ft,ez sok. Viszon teljesen korrektek az italárak a konkurenciához viszonyitva.
A Heineken 550 ft,egy kóla 390 ft,a kávé 350, a 2 db palacsinta 990.
Javasoltam hogy legyen a levesből fél literes verzió is az étlapon,azért szívesen fizetnék 1,490 ft-ot. A korrektség megkivánja,hogy leirjam, nekem a fél liter levest is 990 ft-ban számolták.
Az ajánlott plecsnit feltétlenül megérdemli, azt pedig különösen,hogy felkerüljön az ittjartam.hu oldalára.
Minősités: ajánlott
Értékelés: 8/10 pont
Csak igy tovább.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Manna Étterem Debrecen - Külső képManna Étterem Debrecen - Külső képManna Étterem Debrecen - BelsőManna Étterem Debrecen - BelsőManna Étterem Debrecen - Étel/italManna Étterem Debrecen - Étel/italManna Étterem Debrecen - Étel/italManna Étterem Debrecen - Étel/italManna Étterem Debrecen - Étel/italManna Étterem Debrecen - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
118.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval