Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt 141.- ékszerdoboz a sikátorban

Maszek - Az utcabár DebrecenMaszek - Az utcabár Debrecen a térképen

Kiváló 2017. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2017. július 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A sétálóutcán gyalog lehet megközeliten,a Simonffy utcán,de szemben a Rózsa utcán lehet parkolmi.Már az utcán is ebédel a nép,mi viszont az utcabár emeletén kapunk helyet,azonnal megkapjuk az étlapot,és a mit hozhatok inni kérdést. Bemelegitünk egy baileys-sel. Az étlap 2/3-a italokat sorol fel,csak likőrből 2 oszlop van. Az étlap nem vaskos,de ide tökéletesen megfelelő. A Maszek a street food és az á la carte étterem olyan ötvözete,ahol be lehet esni egy debreceni párosra,vagy az emeleten lehet egy menűsort is enni,mint mi.
A felszolgáló (utólag megállapitva) az ,,én emberem,, tipus, vagyis én is felvenném alkalmazottnak. A likőrnél megkérdezi,tehet e bele jeget,és az uraknak tölthet e duplát? Rábolintunk,ezzel 1.380 ft pluszbevételt hoz a cégnek. Igy kell.
A legifjabb családtagnak elmagyarázzuk,hogy a ,,maszek,,szó Kellér Dezső halhatatlan konferansziéjából ered,a magánszektor röviditéséből. Közben a 13.percben megérkezik a gulyásleves,ami kifogástalan. Ráadásul itt,nem is moroghatok,mert két féle űrtartalommal lehet levest rendelni,én a fél literes verziót választom természetesen,s meditálok,hogy 4 csillagos hotelek éttermei miért nem jutnak el erre a szintre? A felszolgáló rákérdez,kérünk e erőset,Én igen,zöldet,de az nincs,jó lesz e az Erős Pista,az viszont nem érkezik meg.
A főételeknél nem tudunk választani,ezért hárman 4 féle ételt választunk,bár gyanitjuk, hogy a ,,Maszek Tál,,kemény dió lesz. A fűszeres vajban sűlt csirkehus egészen kiváló,de itt álljunk meg egy szóra!
Rengeteg helyen,és tesztben kifogásolom a köreteket! A Metróban kapható zacskós szeletelt krumplit belezúditják az olajba,és tálalják a hús mellé az ,,As,, (ahogy sikerűl) köretet.
Hosszu hetek óta először,normálisan kisűtött,izletes köret,fűszeres izzel a krumpli. Csak jelzem,hogy az étlapon szereplő köret helyett kértem vegyes köretet, a legnagyobb természetességgel vette fel igy a rendelést. A felszolgáló mindig akkor jön amikor kell,érdeklődik milyen az étel,mit hozhat inni stb. Igy kell a cég érdekében dolgozni.
Eszünk,egyre nehezebben,az adagok nagyon méretesek. Közben értékeljük a hely hangulatát,ami egy retró design,tárcsázós telefonokkal(működnek!),plakátokkal -fotók !- és feliratokkal. ,,ha elesel,én mindig ott leszek (a padló),, ,,bor nélkül lehet élni - csak nem érdemes,,!
A zene itt is szól a háttérben,45-74 db között,az átlagos zajszintre 65 decibelt mérünk,ez kicsit sok!
A mosdó külön megér ha nem is egy misét,de pár fotót feltétlenűl. A korabeli Néplap számai -1948-ból- a tapéta.
A főételekkel - rajtam kivűl- nem bir a család,elcsomagoltatjuk,de kérünk desszertet,mert a juharszirupos palacsintát nem hagyjuk ki,én meg a csokitortát fagyival és eperrel. Kitűnő,gusztusosan tálalva. A kávé nádcukorral érkezik,finom,aromás,normál adag. Végűl kérjük a számlát,amit nem kapunk,csak egy nyugtát 28,500 ft-ról.
A leves 890 ft,a Maszek tál 4.490 ft,a vajban sűlt csirkém 2.890 ft. Egy baileys 690 ft. Étkezési idő 92 perc.
Összegzés:
Hát,mi tagadás,erre nem számitottunk.

Az utcai sörpadokon, kockás abroszokkal balatoni restiket idéző külső,a 80-as éveket és a múlt századot idéző belső retró hangulatot teremt,ehhez társul egy kitűnő konyha,profi személyzet. Kissé magas,de nem túlzó árak,bőséges adagok,kitűnő ételek,végeredményben egy roppant kellemes 1,5 órás ebédet eredményeznek. Végig figyeltek ránk,erre példa,hogy a raktárból átsuhanó pincérhölgy megkérdezi,csináljon e erősebb fényt,mert félhomályban ültünk,ezt köszönettel fogadjuk. Apróság,de erre szoktam én mondani,hogy vannak etető helyek,és vannak vendéglátó helyek. Ez (is) a különbség.
Hát,nagyon nem tudok belekötni a Maszek utcabárba. Az ételekbe biztosan nem. Az Erős Pista nem érkezett meg,zöld erős paprika itt sincs,az asztalokon fűszertartó,szalvéta elkelne,a héttérzaj kicsit magas,ami komoly hiba,hogy számlát nem,még pincérblokkot(összesitőt) sem kapunk. Egy próbavásárlásnál(Nav)ez most sokba kerűlne.

De! Kiváló gasztronómiai élmény,szó szerint degeszre zabáltuk magunkat,kiváló hangulat,profi személyzet,amiért ide jöttünk,azt maximálisan megkaptuk.

Ezért,hosszú hetek után,
Minősités: különösen ajánlott !
Értékelés: 9.5/10 pont
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (58)
Maszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - EgyébMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - EgyébMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Külső képMaszek - Az utcabár Debrecen - Külső képMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - Étlap/itallapMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - EgyébMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - EgyébMaszek - Az utcabár Debrecen - EgyébMaszek - Az utcabár Debrecen - EgyébMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - Étel/italMaszek - Az utcabár Debrecen - EgyébMaszek - Az utcabár Debrecen - Külső képMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - BelsőMaszek - Az utcabár Debrecen - Külső képMaszek - Az utcabár Debrecen - Külső kép

Maszek - Az utcabár további értékelései

2019.09.29családjával
Átlagos
Mivel az Ikonból ,,kidobtak,,bennünket,irány a közeli Maszek,ahonnan kellemes emlékeink voltak korábban. Csak a földszinten van hely,ez nem gond.Az étlap karcsú,de egy street food étteremhez tökéletes! Kétféle leves van,a babgulyást választom,mert éhes vagyok. Az nincs! Szombat...
2018.07.21családjával
Tavaly egyik legjobb élményünk volt,ezért a szombati ötletbörzét, ,,hová menjünk ebédelni,,? a Maszek ételbár nyeri. Óvatosságból foglalunk asztalt,de senki nincs az emeleten mikor érkezünk,13,35-kor. Az étlap teljesen új,ez fejlődés,az már kevésbé,hogy emberünk azzal kezdi,hogy ebből mi nincs....
2016.01.06gyerekekkel
Kiváló
Szeretem, ha elegáns, menő éttermek nyitnak informális, fesztelen egységeket, mint ahogy a Cafe Pierrot-t vagy az ÉS-t működtetők a Spílert és a Spíler Shanghait. Hasonló ötlet vezérelhette a tulajékat is, amikor megnyitották az Ikon tőszomszédságában a Maszeket. Laza dizájn, kedves...
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Napi árak félpanzióval
Napi árak félpanzióval
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
69.600 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval