Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Katartikus

Művészbejáró DebrecenMűvészbejáró Debrecen a térképen

Kiváló 2020. februárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. február 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Művészbejáró nem egyszerűen nagyon jó vagy kiemelkedő élményünk volt, hanem katartikus. Külön hozzátett az élményhez, hogy egy igazi ínyenc barátommal voltam itt, aki maga is főz, profi séftől tanult, magas szintű külföldi éttermekben dolgozott pincérként, megfordult egy sor michelin csillagra esélyes illetve csillagos étteremben. A fenti minősítés, ti. hogy „katartikus” nemcsak az enyém, hanem az övé is.
Először csúcsminőségű kenyér érkezett szarvasgombás vajjal, majd tatár, házi tortilla chipsszel és marinált hagymával. Kiváló kezdés.
Mivel még aznap további két étterembe is be szándékoztunk nézni, ezért csak három fogást ettünk ketten.
Az étlap izgalommal teli, nem könnyű választani. A paletta kellően széles, és egyben kellően szűk ahhoz, hogy minden frissen készülhessen.
A szarvasgombás zeller velouté kifogástalan volt, a tartalomra a vendég előtt öntötték a levest, mint jobb helyeken általában. Persze aki a regényhosszúságú étlappal dolgozó és alacsony minőségű alapanyagokból készült nagy adag ételekkel a vendég szemét kiszúró csárdákhoz szokott, annak furcsa lehet e megoldás. Ez a hely a hozzáértőket igyekszik kiszolgálni, akik a művészi élményt, a kreativitást, a vibrációt keresik az étteremben és nem feltétlenül akarják degeszre enni magukat. Főételünk sült kecskesajt volt tagliatellevel és gombákkal, desszertünk tokaji mousse. Gyönyörű tálalás, kiváló ételek.
A vérprofi, remekül kommunikáló felszolgálótól megtudjuk, hogy a séf az Ikonban dolgozott korábban.
Kollegája egyetlen hibát vét, beszélünk hozzá s közben elmegy. Nemrég találkoztam hasonlóval. Nyilván nem volt szándékos egyik sem, de azért furcsa, hogy ilyen megeshet. Azon frissiben korrigáltuk a dolgot, udvariasan jeleztem, hogy hozzá beszéltem, ami mondjuk evidens lehetett, hisz úgy kezdtem a mondanivalómat, hogy „asztaltársammal azt beszéltük, hogy” s itt egy méltó elismerés következett, hiszen ezen a helyen minden együtt van, ami kell: remek beltér, e bakit leszámítva kiváló kiszolgálás, profi séf.
Az italok is színvonalasak csapolva nincs minőségi sör, de palackban igen, kértem is egy Horizont American Pale Ale-t, 980 ft volt, ami felettébb korrekt díjszabás, a szaküzletben is 700-800 ft egy ilyen sör, a legtöbb sörözőben és étteremben 1000 ft felett vanb az ára.
Nagyon jó élmény volt a Művészbejáró, nem csoda, hogy eddig a konkurrencia oldal [moderálva - a szerk.] 55 értékeléséből 55 volt 5 pontos. Megérkezett Debrecenbe az Ikon versenytársa.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (5)
Művészbejáró Debrecen - Étel/italMűvészbejáró Debrecen - Étel/italMűvészbejáró Debrecen - Étel/italMűvészbejáró Debrecen - Étel/italMűvészbejáró Debrecen - Étel/ital

Művészbejáró további értékelései

2019.10.21családjával
Átlagos
Szombati ebédünkre olyan helyet keresünk,ahol még nem jártunk,ez már egyre nehezebb. A belvárosi Művészbejáró étterem pont szemben van a színház művészbejárójával,innen a kreativ elnevezés. Megközeliteni nem könnyű, 100 méteres körzetben nincs parkolóhely, pedig nincs is munkanap. Telefonon...
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.07.01-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
91.620 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval