Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt 285.- inyencfalat

Nonna Rosa DebrecenNonna Rosa Debrecen a térképen

Kiváló 2019. februárban, családjával járt ittÉrtékelt: 2019. február 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Születésnapokon az ünnepelt választja ki az ebéd helyszinét,ezért jövünk ma az olasz étterembe. 

Kb. 1 éve jártunk itt,azóta nem sok minden változott.

Örülünk,hogy ez az új szinfolt  megmaradt Debrecen gasztronómiai  palettáján.


Asztalt foglaltunk 5 főre, igy nyugodtan érkezünk 13 órára,s az emeleten még asztalt is választhatunk. Fél ház van, azonnal étlapot kapunk,ami némileg változott.

A  4 féle levesből nem könnyű választani,de az elő és főételek kulináris élvezetet igérnek.

A mediterrán szárnyasragu leves,és a minestrone leves már 15 perc múlva megérkezik,mire leküzdjük az amaretto likőröket.

A leves finom,tejszines kókuszos kivitelben készült,a húsleves olasz változata. A főételek is érkeznek, vegyes ízelitőt kapunk olasz felvágottakból,mondjuk a pármai sonkával én beérem,de a 2 személyes tálat simán eltüntetjük. Az étlap a szemben lévő led tv-n fotókon is látható egymást váltogatva.


A 2 személyes Nonna tál, a tigrisrák trieste módra, a roston sült homár és az én rosé belle vue kacsamell sültem is érkezik,öröm ránézni a tálalásra is. Pincérünk szorgalmasan járja a lépcsőt,hozza a fogásokat. Folyamatosan érdeklődik rendben van e minden,izlenek e az ételek, ezt igy kell. A szinten állandóan van pincér, figyelnek a vendégekre. Kivételesen ráérünk, nem sietünk, a homár szétszedése is időigényes. Érdemes a fotókat megnézni, valóságos ételköltemények. A rosé kacsasültet kérésemre teljesen átsütötték,igy egészen jó. Folyamatosan eszünk, gyakorlatilag mindent eltüntetünk. Kérünk desszertet,az epres és a maracujás panna cotta pohárban érkezik,közepes adag ,viszont finom. Kírünk kávét is.

Emlékezve  a legutóbbi ebédünkre, én mindjárt double shot espressot kérek. Kiváló,pont az az íx,anit én szeretek,s mindig bosszant hogy otthon nem tudom előállitani a kávéfőző csodamasinával. A pincér távozáskor megmutatja a kávét,100 % arabica,sötét pörkölésű. Számla jön, alapos,áttekinthető és részletes. 76,795 ft, ez öt főre,italokkal, inyencfalatokkal sem olcsó, de nem elrugaszkodott. Az olasz felvágottbtál 3,490 ft, a roston sült homár 10,190 ft, a szárnyasraguleves 1,490 ft, a tigrisrák 9,180 ft, egy minestrone leves 2,380 ft. A 2 személyes Nonna tál 17,490 ft!

Az olasz 0,33-as birra Moretti sör 790 ft! A búzasör 990,a Heineken 690 ft, a dupla kávé 650 ft. Távozunk 15,12-kor,étkezési idő 130 perc!



Összegzés:

Az olaszoknál az étkezés az életérzés része,több óráig tart, nem a ,,majd bekapunk valamit,, szinten történik.

Debrecenben már egyre több olasz pizzéria,trattoria,és étterem nyilik, mert erre a szintre és ízvilágra van igény.


Tény,hogy nem olcsó, de ilyen ételeket máshol is meg kell fizetni. Mindennap nem, de egy születésnapi ünnepségre kiváló helyszin. Dekorativ tálalás,kiváló,figyelmes személyzet,jó minőségű ételek, választékos étlap, inyencfalatokkal. Minden fogás jó volt,az adagok nem túl nagyok,de mire végigesszük a menüsort,jól lehet lakni. A kiszolgálás kifogástalanul figyelmes és udvarias. Az árak a különleges fogások miatt magasabbak mint máshol.

Emiatt nem vonok le pontot,de azért igen (egy felet) mert az (első) amaretto likőr ujjlenyomatokkal teli mosatlan pohárban érkezett.

Egyébként különleges hely, szerintem erre a szintre már van igény és fizetőképes kereslet is városunkban.


Minősités: különösen ajánlott

Értékelés : 9,5/10 pont
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (65)
Nonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Külső képNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Külső képNonna Rosa Debrecen - Külső képNonna Rosa Debrecen - Külső képNonna Rosa Debrecen - Külső képNonna Rosa Debrecen - Külső képNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Külső képNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - Étlap/itallapNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - BelsőNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/italNonna Rosa Debrecen - Étel/ital

Nonna Rosa további értékelései

2024.04.11barátokkal
Gyenge
Még le sem ültem, a pincér már kérte az italrendelésünket. A limoncello gyanúsan édes volt -- nem szokás citromot tenni bele, citromlikőrről van szó. A csirkemell kétszer, vagy ki tudja hányszor volt átsütve, de nyilvánvaló volt. A rizottó tocsogott a zsírban. Nem tudtak tejhabot hozni a...
2022.04.23a párjával
Kiváló
Ismét ide tévedtünk.Kibővült terasszal télen-nyáron jó választás. Az ételek választéka meg mindig szuper. Az alapanyagok is maradtak. Nem változott a minőség sem .Itt még nem csalódtunk.Elég beugrani egy kis piripirire vagy egy jó kis desszertre.
2019.02.04gyerekekkel
Kiváló
A 2017-ben nyitott olasz étterem hívogató üvegkalitkát állított fel a Piac utcán. A hely nagyon jól ki van találva, a tévében remek fotókat vetítenek az egyes fogásokról, a beltér – mind a téli terasz, mind a belső rész – elegáns, szeretnivaló. A kiszolgálás első osztályú,...
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
107.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval