Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt 236.- Olasz tempó

Play Pub House DebrecenPlay Pub House Debrecen a térképen

2018. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2018. október 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A múlt heti magyaros után most olasz ízeket próbálunk ki. A korábbi pub,még korábbi Ludas Matyi söröző,most olasz trattoria lett,ami annak köszönhető,hogy Benke Attila lett a séf és a tulaj,aki 22 év itáliai gyakorlat után nyitotta meg debreceni éttermét. Mindezt a felszolgálótól tudjuk meg,miután 13,55-kor érkezvén,letudjuk a kötelező kört,étlap árvétele után ltalokat rendelünk,majd 14,00-kor ételeket is.Az étlap sugárzik az önbizalomtól. Magyarul és olaszul ismerteti az ételeket,egyekőre egyik népcsoport sem tűlekedik,csak mi vagyunk az étteremben.Az étlap szerintem választékos és jó,mindenki találhat megfelelő ételt. Pincérünk elmagyarázza az ételeket(ekkor még ráért). Paradicsomleves kenyéren(!!),szó szerint értendő és nem azonos azzal amit mi paradicsomlevesen értünk. A tányér alján egy szelet kenyér,rajta paradicsomszósz és mozzarella sajt,a fotót érdemes megnézni. Akig 18 perc alatt megjön,ez jó idő. Társam szerint a mediterrán halleves ,,tízujjas,,! Értsd,mind a tíz ujját megnyalja utána. A paradicsomleves meg három perces,alig 10 kanál az egész,bár finom. Főételek érkeznek,és a vendégek is folyamatosan,csoportok és szólóban is,délután háromra telt ház van. A főételek,lazac,tonhal,és csirkemell csíkok,már igazi gasztronómiaivélnényt igérnek,a tálalás csillagos 5-ös. Kiderül,az ételek is. Én,aki mindenhol a ,,tescogazdaságos,, zacskós krumpli miatt ágálok,örömmel tapasztalom,hogy a köretekre is odafigyelnek,izletes finom. A hús jól átsült,nem égett,nem ,,wilkinson,, szelet,normális adag. Közben összecsapnak a hullámok a személyzet fölött,a teraszon rendezvény van,belül érettségi találkozó,s mindössze ketten vannak. Előbb egy magyar pár,majd mellettünk egy öttagu angol család távozik,mert nem birják kivárni mig jön valaki.
Pedig tényleg dolgoznak becsülettel,de közel 40 vendégre két ember kevés. A főételhez olasz söt is választunk, Birra Moretti-t.
Mi közben táplálkozunk,lassan telt ház van,jó taktokai érzékkel időben jöttünk. Zajszint elfogadható,53 decibelt mérünk. Lassan fél 4,mire a desszert megérkezik. A Panna Cotta tálalása kinai cseresznyével,csokiöntettel élmény,érdemes megnézni a fotót,ráadásul ízre is finom. Óvatosságból a kávéval együtt a számlát is kérjük,mert a pincérek nagyon el vannak havazva. A kávé nagyon jó,erős,aromás kávé és nornális adag.
Számla érkezik,22,560 ft,italokkal együtt ez nem tűnik túl soknak 3 főre. Távozunk 15,52-kor. Étkezési idő: 112 ! perc.
Összegzés:
Az elmúlt 2 évben,harmadik alkalomnal vagyunk itt,s most a legjobb a véleményem. Rengeteg váktozás,van,összességében pozitiv eredménnyel.
A 2012-es pizza világbajnok üzemelteti a heyet,olasz ételekkel,új személyzettel,s ami nem mindegy,nem bérlőként,hanem tulajdonosként maga főz a vendégeire.
Az olaszoknál az étkezés egy életérzés,egy vacsora,laza 4 óra,hát mi majdnem kettőt töltünk itt.
Tulajdonképpen nagyon jóllaktunk,ételek finomak,tálalás különleges,olasz ízek,de nem olcsó,igaz nem is túlzott árak,kevés és túlterhelt személyzet csúcsidőben. Értem én ha kong az ürességtől az étterem,még ez is sok,de ha két asztaltól megy el 7 vendég mert nem szolgálják ki őket,arra nem mentség hogy rendezvény van a teraszon,arra nincs mentség !
Egy Hb sör 740,az olasz Moretti 0,3-as 750,egy kóla 350 teljesen átlagos. A pappa el pomodoro
paradicsomköltemény egy ,,folt,,a tányér közepén,közepén 1,050, a tagliata di tonno azaz tonhal 3,850 ft,a zuppetta pescatore mediterrán halleves 2,450 ft,az én csirkém, straccetti di pollo 2.500 ft. A kitünő kávé 360,a panna cotta 1,050 ft-ba kerül. A tálalása megér ennyit.
Jó a gasztronómiai élmény,jók az ételek,de rengeteg a holtidő.
Hosszu távon jó lesz az étterem,ha beáll a létszám. Vendéget nem engedünk el éhesen.
Csak ezért nem kapja meg a különösen ajánlott minősitést.
Minősités: ajánlott
Értékelés: 8,5/10 pont
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (47)
Play Pub House Debrecen - Külső képPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - Étlap/itallapPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Külső képPlay Pub House Debrecen - Étlap/itallapPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Külső képPlay Pub House Debrecen - Külső képPlay Pub House Debrecen - Külső képPlay Pub House Debrecen - Étlap/itallapPlay Pub House Debrecen - Étlap/itallapPlay Pub House Debrecen - Étlap/itallapPlay Pub House Debrecen - Étlap/itallapPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - Étlap/itallapPlay Pub House Debrecen - Étlap/itallapPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - BelsőPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/italPlay Pub House Debrecen - Étel/ital

Play Pub House további értékelései

2019.11.16a párjával
Kiváló
Én és párom, debreceni ügyintézés közben tértünk be a hangulatos helyre, hogy elfogyasszunk egy ebédet. Kellemes csalódtunk, ugyanis, a kiszolgálás remek volt, a pincér oldotta a hangulatot, a viccekkel. Az ebéd amit rendeltünk, hamar megérkezett és isteni finom is volt. Kérésünknek eleget...
2018.03.12egyedül
Kiváló
Gazdag étlap, sokféle étellel, van vagy százféle. A húsleves finom volt, hamar érkezett, mennyisége elég. A vaddisznószűz is finom volt az erdei gomba mártással, bár a mirelit krokett felejthető. És még azt is megtudtam, mi az a bandírozás, hát nem hiába holtáig tanul az ember. Na és már jó lenne...
2017.09.02a párjával
Átlagos
Régen jártunk erre,ezért felmérjük mi változott. Öröm hogy ismét megnyitott,sőt több mint egy éve fennmaradt és működik. Lássuk,hogyan. Érkezés 13.55.- Új étlap van,egy teljes A/4 oldal,megforditva itallapként működik. Nem egy regény,viszont szerkezetileg jól átgondolt a választék....
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.07.01-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
91.620 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval