Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Óriási csalódás

Grand Hotel Aranybika DebrecenGrand Hotel Aranybika Debrecen a térképen

Szörnyű 2020. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. augusztus 11.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A szállodához érkezve az első csalódás már a parkolónál fogadott minket: egy közterületi parkoló sorompóval elkerített részét jelenti az "őrzött parkoló", amely tele volt zsúfolva. Természetesen nem vettük igénybe 1800 Ft/nap áron, hiszen ez teljes mértékben irreális összeg!
A recepciós sajnos nem volt túl kedves, hangosan konstatálta is, hogy "14 óra van". Pár perccel előbbi érkezés esetén nem foglalhattuk volna el a szobát 14 óráig vajon...?
A liftbe szállva kissé elborzadtunk az abba mélyen beleszívódott cigarettafüst szagától, de magát a hotel előterét is átjárta az ódon porszag. Az emeleti folyosó, ahonnan a szobánk nyílt, leginkább a pszichiátriára hasonlított az ütött-kopott, régi, felújításra szoruló ajtókkal, amelyek közül jó néhányról hiányzott a szobaszám, de ez kézzel felírva pótolásra került. A szobához tartozó fürdőszoba képe kissé kárpótolt minket: nagyon szép, teljesen felújított volt. Sajnos a szoba állapotát egyáltalán nem tudta kompenzálni, mivel az teljesen lepusztult volt, koszos falakkal és a falból kilógó konnektorokkal. Állott szag volt itt is, illetve irtózatosan meleg: nincs légkondicionáló!
Azonnal lementünk reklamálni a recepcióra, és másik szobát kértünk. Az egyetlen pozitívum ekkor ért minket: kaptunk két másik szobához kulcsot, hogy nézzük meg, s amelyik tetszik nyugodtan költözzünk át. Egy tágasabb, jobb állapotú szobát választottunk, ám az ehhez tartozó fürdőszoba nem volt felújítva hosszú évtizedek óta. Szintén meleg volt a légkondicionáló hiányában. Hiába szellőztettünk, semmi levegő nem jött be. Alig aludtunk valamit emiatt. Továbbá a matrac és az ágyneműk is rossz állapotúak, ezen kívül pedig több helyen (folyosón és szobában egyaránt) hiányoztak darabok a parkettából. Második este már meleg víz sem jött a csapból.....
A liftet többször nem tudtuk használni, mert abban a takarító-személyzet utazott.
A reggeli teljesen egyszerű volt: édes és sós választékot találhattunk az asztalokon, valamint 3 vagy 4 féle meleg reggelit még.
A hotel térre nyíló bejáratát éjfélkor bezárják (a recepciós elmondása alapján), ám a második napon erre este 10-kor került sor. Nem éreztük biztonságosnak a sötéten áthaladással járó hátsó ajtón való bejutást.
Korábban azt kaptuk tájékoztatásul, hogy a szállodában kedvezményes áron vásárolhatunk belépőt az Aquaticum fürdőbe. A strandolás reggelén ezt szerettük volna megvásárolni, de a recepciós közölte, hogy "hát olyan nincs!". Mindenféle magyarázat nélkül. Este, további érdeklődésre tudtuk meg, hogy elfogytak a jegyek. 6 héttel korábbi foglalásom során hiába jeleztem igényünket e-mail-ben, biztosítottak róla, hogy a recepción megvásárolható lesz.
Összességében egy nagy csalódás volt a szállás. Régi patinás hírnevének a nyomába sem ér, egy lepusztult épület, ami még csak nagyon nagy jóindulattal sem nevezhető 3 csillagosnak. Célszerű lenne a valós állapotokról készült képeket feltenni az internetre a kedves szállásadónak!!!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Gyenge
Tisztaság:Gyenge
Ár / érték arány:Szörnyű
Kényelem:Szörnyű
Szolgáltatások:Szörnyű
Étkezés:Gyenge
Elhelyezkedés:Kiváló

Grand Hotel Aranybika további értékelései

2020.03.04családjával
Átlagos
Édesapám a munkája révén sokszor töltött pár napot egy-egy városban. Ilyenkor valamilyen szálláshelyen aludtak kollégáival. Kis panziótól kezdve nagy hotelekig. Az egyik kedvence a debreceni Aranybika Szálloda volt. Ennek köszönhetően hatalmas kíváncsisággal és elvárással léptem be a szálló...
2019.08.11a párjával
Gyenge
Debrecen központjában található ez a patinás szálloda, amelyet mintha tudatosan tennének tönkre. A legszebb szobaként adott 4. emeleti szobában a szekrény cipőtartó része törött, az ajtók, bútorok fedőrétege több helyen letöredezett, vagy a festék pattogott le. Paplan helyett plédet tettek a...
2019.06.28családjával
Szörnyű
Ha egy szóval kéne jellemeznem a szállodát: szörnyű. Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el, hogy egy ilyen remek helyen lévő, kívülről gyönyörű, patinás szállodát hogy hagyhattak ennyire lepukkanni. Hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem? Mert ezeket kőkeményen meg kéne büntetni, amiért...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval