Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem étterem teszt 236.- drága gyöngyszem

Anyukám Mondta Étterem EncsAnyukám Mondta Étterem Encs a térképen

2020. januárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2020. január 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kb. 3 éve készülök meglátogatni a "a legjobb vidéki éttermet". Mivel a közelben telelünk,Miskolctapolcáról nekivágunk a gasztrotúrának. Nem könnyű megtalálni,egy beugróban hátul leledzik,kivűlről mindössze 2 ajtónyi meg egy tábla jelzi. Az eddigi fotókból nem igazán sokat lehet kivenni,ezért csatolok nagylátószögü és átnézeti képeket is. Érkezés 14,00 órakor pontosan, mert foglalt asztalunk van,másként ide nem lehet bejutni. Hogy miért,az reméljük kiderűl.
Asztalunk vár,a pincér roppant rutinos,menetközben felcsippenti a 2 étlapot,mig odaérünk a leghátsó asztalhoz. Elmondja a mantrát,ami a táblán van az nincs az étlapon,az mindig a napi menű. A "tábla" a kandalló első fala,a menű krétával felirva. Fotó. Nagyon hangulatos. Az egész hely egy L alaku épület,a rövidebb szárában dolgozik a stáb,a hosszabb az étterem rész. Kb.40 férőhelyes az egész. Emberünk folyamatosan bolyong,felveszi s kihozza az italrendelést,arra kitaláljuk mit ennénk. Választásunk a "kacsazsúr" és a mangalica szeletre esik. Előtte kérünk levest a 3 féléből. A borjumáj gombócos húslevest választjuk. Az étkezés piros ponttal indul,mert itt is elhangzik a kérdés: csészét vagy tálat kérünk?
Előbbi 3,a tál 7 decis!
Hogy miért nem lehet ezt Debrecenben is bevezetni?
Mindkettőből kérünk,emberünk el. Az étlap terjedelme méretarányos az étteremmel. Az árak finoman szólva nem alacsonyak,de lássuk mit kapunk érte?
A levesek a 10.percben megérkeznek,forrón tálalva,a kért zöld erős paprikával. A leves tényleg szép adag. Izre is jó,a tartalma lehetne több is,néhány májgombóc szerénykedik benne. A kis húsleves 1,190 ft,az én nagy húslevesem 1,690 ft,annyit nem ér meg.
A főételek 14,33-kor érkeznek,a nagy tányér közepén a kacsatrió és a káposztás derelye almával. Ami a fotón látszik,az mind az! Az én mangalica csontos karajom mandulával és tisztitott vajjal,házi sült burgonyával szintén érkezik,elég érdekes kiszerelésben. Fotók!
A tányér közepén egy darab rántott karaj,mellette egy citrom cikkely,ehhez egy ízléses mcdonaldos zacskóban egy marék sült krumpli. Ettől még lehet kiváló. Mindkét főétel 4.590 ft! Kérnék egy sört,házi kézműves sört ajánl,lássuk.
A mangalica izre jó,a csontnál nem sült át teljesen. A sült krumpli tulságosan vékonyra van vágva,a sütéskor megégett,ropog a fogam alatt. Megérkezik a kézműves sör,nincs egy üvegnyi,később kiderűl 4 deci. A sör erős és finom.
Az étteremben van vendégmenedzsment!
Emberünk jön,érdeklődik minden rendben van e az étellel. A tálalószekrénynél - fotó -mindig ott van egy pincér,figyeli az asztalokat,hol jelez a vendég. Nem sok helyen tapasztalok ilyet.
Kérünk desszertet is,a hét féléből kettőt. Azt meg kell majd kérdeznem,milyen desszert a "síró kölyök"?
A csokoládés pie fehér csokival, és a panna cotta törökmézzel és sós mandulával 15,02-kor érkezik,hatalmas tál közepén 2 kis semmiség. A tálalás művészetét darabonként 1,590 ft-al fizetjük meg. A pannacotta egyébként nagyon finom,társam szerint a csokis pie is. Ehhez házi málnaszörpöt kérünk. Végül kérünk kávét s ezt jól tettük,mert az arabica a nap fénypontja. Erős izletes,igazi kávé!
Na,érkezik a számla: 21,870 ft 2 főre italokkal együtt,ebben egy 4 cl krémlikőr egy 4 decis sör,egy málnaszörp és 2 zeró kóla értendő.
A mangalica szelet egy darab citromkarikával és egy marék krumplival 4,590 ft,a 4 deci!sör 990 ft!
A málnaszörp 890,a kávé 400 ft, a pannacotta 1,590 ft. Távozunk 15,30-kor,étkezési idő 90 perc.
Megkérdezem kifelé,milyen desszert a "síró kölyök" ?
Kiderül,hogy fagylalt,tehát nem ettől,hanem ezért sír a kölyök.
Összegzés:
Három kérdés merül fel:
Valóban ez e a legjobb vidéki étterem?
biztos hogy nem!
Megéri e ezért 110 km-t autózni Miskolctapolcáról?
Biztos hogy igen!
Van e valami különleges varázsa az étteremnek,hogy még Szlovákiából is átjárnak ide ebédelni?
Biztos hogy van.
.
Különleges fogások,aktiv, jól kiképzett személyzet,
fürge,felkészült konyha,kifogástalan tisztaság.
De. Indokolatlanul magas árak,ahol a magas ár nem jelenik meg a minőségben.
A leves átlagos,kb.1,000 ft a reális ár,a főétel egy darab mangalicakaraj,egy darab citromcikkellyel,ís egy zacskó krumpli 4,590 ft?
Előzö nap a csárdában ugyanezt ettük,12,970 ft-ért. Jó,tudom,akkor oda kell menni enni,mi ezt is tesszük,de egy próbát megért.
Aki el akarja mondani magáról,hogy bejutott és ebédelt a legjobb vidéki étteremben,annak ajánlott.
Vannak különlegességek,akinek erre van igénye az megfizeti a magas árakat.
.
Minősités: ajánlott
Értékelés: 8/10 pont
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Anyukám Mondta Étterem Encs - Külső képAnyukám Mondta Étterem Encs - BelsőAnyukám Mondta Étterem Encs - BelsőAnyukám Mondta Étterem Encs - Étel/italAnyukám Mondta Étterem Encs - Étel/italAnyukám Mondta Étterem Encs - BelsőAnyukám Mondta Étterem Encs - Étel/italAnyukám Mondta Étterem Encs - Étel/italAnyukám Mondta Étterem Encs - Étel/italAnyukám Mondta Étterem Encs - Étel/italAnyukám Mondta Étterem Encs - BelsőAnyukám Mondta Étterem Encs - Belső

Anyukám Mondta Étterem további értékelései

2024.03.27barátokkal
Szörnyű
Az étel hideg volt, a kacsa máj teljesen nyers volt, a kiszolgálás nem az igazi, egy mosolyt nem igazán lehetett látni az arcukon! Es mindezekhez képest drága is, amivel nem lenne baj, ha finom eteleket kapna az ember! Nem ajánlom
2023.11.07a párjával
" TUCAT BRIÓS & KACSAMÁJ PÁSTÉTOM" Ez volt az étlapon, a pástétom finom volt, ám kaptunk a pástétomhoz 2 db toast kenyeret félbe vágva (igy lett összesen 4 db) bundáskenyér szerűen elkészítve, de hogy nem briós volt és nem fél tucat az biztos. A zsályás nyúlhoz tálalt mártás pedig túl volt sózva,...
2023.10.05családjával
Kiváló
Fantasztikus vendéglátás, a személyzet részéről kimagasló figyelem, kitűnő, ízletes ételek. Életem legfinomabb ebédjét fogyasztottam el, köszönöm. Pedig külföldön is elég sok helyen jártam már 59 év alatt, de ilyen kiszolgálásban még nem volt részem. Az ételek íze szinte földönkívüli volt. Ez...
Népszerű szállások a környéken
Angyal Fogadó Rátka - Programokkal teli tavaszi hétvége
Programokkal teli tavaszi hétvége
2024.06.02-ig
Angyal Fogadó Rátka
89.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval