Böngéssz a legfrissebb szegedi értékelések között!

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 903 városban járt márFelfedező - 2864 helyen első értékelőNépszerű író - 317 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 57341 feltöltött kép
Érdekes tegnap, 23:52egyedül járt itt
Ezt a lányt azért eléggé lehet szeretni, még ha szervetlen anyagból van, akkor is. Egyszerűen a mozdulat miatt, meg a hely miatt, ahol ül, a kor miatt, amit fémbe rögzített. Gondolkodjunk. . . mikor jártam én Szegedre a JATE. ra? Talán a 80-as években. Ez a lány 1992 óta ül itt, de úgy tudom, a hetvenes években készült, eredetileg.
Kalap alatt - szobor, SzegedKalap alatt - szobor, SzegedKalap alatt - szobor, SzegedKalap alatt - szobor, SzegedKalap alatt - szobor, SzegedKalap alatt - szobor, Szeged
Még több kép (3 db) >>
Szörnyű 2025. április 25. 7:31barátokkal járt itt
A rendelt ételt 65 perc után kaptuk meg. A pincért vadászni kellett! A régi jó hírnevére már nem méltó! Sajnos.
Kihagyhatatlan 2025. április 19. 16:09egyedül járt itt
Összességében megfontoltam, és megér egy ötöst ez is. Igaz ugyan,. hogy ha belekötős kedvembe lennék, volna mibe belekötni, de nem vagyok abba. Átlépek azon, hogy két terem zárva volt, és elégnek érzem maradék élménynek a nyitvalévőket. Nem neheztelek alapvetően, hogy a tetőre feljutáshoz még külön jegyet kell venni, az amúgy is megváltott belépő mellé, mert jó élmény volt, megérte.
Móra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, SzegedMóra Ferenc Múzeum, Szeged
Még több kép (58 db) >>
Kiváló 2025. április 19. 1:02egyedül járt itt
Hát nem így nézett ki ez régen, az biztos! Az ember keresi a szemével az emléket, a jót, nyomokban találja meg. Sokévtizedes szerelemhely ez, Szeged iránt, a halászlé iránt, a lányok iránt, akikkel itt jártam, ó, meg egyáltalán. . . most nem olyan pont, de most is nagyon, nagyon. . . Ha elmegyek mellette és nem eszem itt semmit, az olyan, mintha hiába élném az életem.
Roosevelt téri Halászcsárda, SzegedRoosevelt téri Halászcsárda, SzegedRoosevelt téri Halászcsárda, SzegedRoosevelt téri Halászcsárda, SzegedRoosevelt téri Halászcsárda, SzegedRoosevelt téri Halászcsárda, SzegedRoosevelt téri Halászcsárda, SzegedRoosevelt téri Halászcsárda, SzegedRoosevelt téri Halászcsárda, SzegedRoosevelt téri Halászcsárda, SzegedRoosevelt téri Halászcsárda, Szeged
Még több kép (8 db) >>
2025. április 18. 12:06egyedül járt itt
Valahol ebéd után kóvályogtam Szeged belvárosában, és éppen az autómat kerestem, hogy hol hagytam el, amikor megtaláltuk egymást ezzel a kis cuki levesbárral. Valójában csak inni akartam valamit. tehát körülnéztem, hogy mi ez, és olyan bármi lehet, kifőzde, presszó, büfé, akármi.
SoupPort Levesbár, SzegedSoupPort Levesbár, SzegedSoupPort Levesbár, Szeged
Érdekes 2025. április 17. 23:39egyedül járt itt
Egy kollégium bejárata előtt ülnek a lányok a Tisza partján. Nem is emlékeztem rájuk, csak megleptek, ezért odamentem élőlányhoz, aki ott ült pár méterre ezektől a fémlányoktól és megkérdeztem, hogy mi ez a szobor? Kik ők? Mit tudom én, mi ez, válaszolta az élő lány. És nem is volt ilyen helyes.
Tisza-parti lányok, SzegedTisza-parti lányok, SzegedTisza-parti lányok, SzegedTisza-parti lányok, SzegedTisza-parti lányok, SzegedTisza-parti lányok, SzegedTisza-parti lányok, Szeged
Még több kép (4 db) >>
Érdekes 2025. április 17. 20:46egyedül járt itt
Ez a szobor, mint tétel, már itt volt fenn az ittjartamon, csak nem ittjart még senki. Aztán, ha már amúgy is ott voltam a Dugonics téren, hát szemrevételeztem ezt is. Dugonics András Szegeden született és Szegeden is halt meg,. de közben nagy utat járt be, mind a hitélet, mind az irodalom, mind a tudomány területén, volt pap és tanár, író, és fogalmazzunk röviden, sokra vitte. Méltó szobrot kapott városától.
Dugonics András-szobor, SzegedDugonics András-szobor, SzegedDugonics András-szobor, Szeged
Érdekes 2025. április 17. 19:05egyedül járt itt
Budapesten is van örmény kereszteskő, kettő is. Az egyik a Március 15. térnél, a másik az Árpád híd budai hídfőjénél. Ugyanilyen vörös emlékművek. Rettentő jel ez, az örmények azért szenvedték el a népírtást, mert az Oszmán Birodalomban vagyis Törökországban keresztény nemzeti kisebbségként éltek.
Kereszteskő, SzegedKereszteskő, SzegedKereszteskő, Szeged
Kihagyhatatlan 2025. április 17. 14:48egyedül járt itt
Régen többször szállásoltam el magam Szegeden a Moszkvai körúton egy intézményben, feltűnt ugyan, hogy itt mindenféle Bécsi körutak is vannak, meg Párizs is, de azért ebbe nem gondoltam igazán mélyen bele, csak éltem az életem. Meg a szegedi nagy árvízről is tudtam, de abba se gondoltam nagyon bele, mert régen volt, és valahogy nem hoztam össze magamban ezeket a dolgokat egymással.
Árvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, SzegedÁrvízi emlékmű, Szeged
Még több kép (12 db) >>
Kihagyhatatlan 2025. április 17. 1:12egyedül járt itt
Magyarország kiemelkedő tudományos értéke többek között abban rejlik, hogy Szent-György Albert, azt hiszem máig az egyetlen magyarországi magyarként Nobel-díjat kapott. Életem meghatározó személyisége. A világnézet megváltozása. A megértés, a természet, az álltak és a növények elválaszthatatlan egysége, szóval ilyen gondolatokat termett.
Szent-Györgyi Albert-szobor, SzegedSzent-Györgyi Albert-szobor, SzegedSzent-Györgyi Albert-szobor, SzegedSzent-Györgyi Albert-szobor, Szeged
Még több kép (1 db) >>