Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nézd meg a neten, mi mindent kellene látnod!

Gödöllői Királyi Váró GödöllőGödöllői Királyi Váró Gödöllő a térképen

Átlagos 2019. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2019. november 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A gödöllői Királyi Várót az 1882-es eredeti tervek alapján újították fel a Norvég Alap támogatásával, és 2011-ben adták át.
Három terem szolgálta az uralkodópár és kíséretének kényelmét. Külön szobája volt Erzsébet királynénak és Ferenc József császárnak, egymással szemben, a tágas hercegi váróból nyílva. Az előbbi sárga tapétás, néhány használati tárggyal, pianínóval. A császáré zöld tapétás, és itt van a látványosabb, gazdagabb gyűjtemény. Méretes vasútmodell, sok vasúttörténeti emlék, dohányzóasztal két szépen faragott fotellel.

A császár és Sissy szobájában berendezett kiállításhoz nem nyúltak az évek során, a hercegi váróban viszont hangversenyeket és különböző összejöveteleket, klubfoglalkozásokat tartanak.

A hatalmas falfelületek üresek. A festményeket biztonságba helyezték - magyarázza a hölgy, aki beengedett és eltette a belépőjegy árát. - Ezen a posztamensen Sissy mellszobra volt, de azt is biztonságba helyezték.

Elképzelni sem tudom, miért zavarná egy hangverseny vagy esküvő közönségét, ha képek díszítik a terem falát, illetve miféle rendezvények és klubfoglalkozások miatt kell eldugni minden mozdítható értéket.

Hazaérve megnézem a neten, mit kellett volna látnom. Nem csak képek és szobrok, de szép stílbútorok, ülőgarnitúrák is biztonságban vannak valahol. Mindenki megnyugodhat.

Nem tudom, hányasra értékeljem. Nem tudom, ajánljam-e. Szomorú vagyok.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (9)
Gödöllői Királyi Váró Gödöllő - Gödöllői Királyi Váró Gödöllő - Gödöllői Királyi Váró Gödöllő - Gödöllői Királyi Váró Gödöllő - Gödöllői Királyi Váró Gödöllő - Gödöllői Királyi Váró Gödöllő - Gödöllői Királyi Váró Gödöllő - Gödöllői Királyi Váró Gödöllő - Gödöllői Királyi Váró Gödöllő -

Gödöllői Királyi Váró további értékelései

2024.01.07a párjával
Érdekes
Korábbi gödöllői látogatásainkon ez az épület kimaradt a programunkból, mert a covid, majd tavaly télen a fűtési költségek megugrása miatt zárva volt az épület. Pedig ezt látni kell, a ritkasága és a szépsége okán. A funkciójához illő megjelenésében is királyi épület feladata az volt, hogy az...
2022.06.03egyedül
Érdekes
Ma útba is ejtettem a híres királyi várót, zavartalanul körbesétáltam és be is mentem megnézni. Egy idősebb hölgy a barátnőjével és annak kutyájával töltötte éppen az idejét, egyébként ő volt a beengedő is, először nem értette mit akarok, de aztán meg én nem értettem, hogy mit nem ért, miért, mit...
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő
42.435 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval