Érdekes
2026. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. május 15.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem tudom, hogy ez hogyan van, de vannak versek, amiket mindenki ismer. A Himnuszon meg a Szózaton kívül ez is például olyan. Talán vannak, akik úgy ismerik, hogy nem, is tudják, hogy József Attila írta. Amikor én pici voltam, mi a fenét érdekelt, hogy ki a költő, de a kis Balázst azért ismertem. Kíváncsi voltam, hogy honnan, miből, megkérdeztem az AI-t, hogy létezett-e mesekönyv,. diafilm, és persze, hogy igen. Aztán a képekből be is ugrott. Olyan harmonikus kis versbe szedett dolog ez, ami hibátlanul beül az agyba, nem, bánt semmit, fantáziát felgyújt, sokáig motoszkál. Számtalanszor eszembe jutott, hogy tűzoltó leszek és/vagy katona. Aztán lettem is katona, de addigra már piszkosuk utáltam az ötletet. Az üveggolyó meg, mint távolság... mikor Zorán énekelte a Gyémánt és aranyat, akkor is ez járt a fejemben. Meg később az, hogy hányszor hány üveggolyót is kaptam, mert ettől gazdag az élet. És így van, minden így történt. Ez a kis ganéj kópé gyerek, aki ebben a szoborban lakik meg mindent kifejez. Bármi lehet belőle. Közben meg így néz ki. Szóval jó ez nagyon. Lába körül a szöveg... szinte nem is kéne már. Úgyis tudjuk.
Kis Balázs további értékelései
2024.03.11egyedül
![]()
Nagyon tetszetős, egyedi ez a szobor, melyet József Attila ihletett meg. 2015 óta díszíti a teret. A vers részlete a talapzatán olvasható, melyre sokan emlékszünk.
2023.03.13a párjával
![]()
Nem egyszer szálltunk már meg Gödöllőn az Erzsébet Királyné Szállodában, eddig mégsem vettük észre a hotel egyik kijáratától pár méterre, valójában a város főterén lévő fiúcska-szobrot. Most viszont megláttuk, és bizony elsőre azt hittük, egy mese-macskát formáz, talán a csizmás kandúrt....
Grandis Premium Apartments Gödöllő
52.800 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel