A Diófa Csárda Harc a hagyományos magyar ízeket és történelmi elemeket ötvöző vendéglátóhely, amely jellegzetes belső tereket és a családias hangulatot kínál. A hatalmas parkolóban Hunyadi János, Petőfi Sándor, Kossuth Lajos és Horthy Miklós szobra fogadja a betérőket, továbbá turulos kopjafás Trianon-emlékhely és a recski áldozatokat, illetve az 1956-os hősöket megidéző emlékművek is láthatók.
Tovább olvasom >>
A csárda épületén koronás címere és magyar, valamint székely zászló dísze látható, a beltérben pedig népi kerámiák, fafaragások, festmények és egy impozáns Magyarország-térkép idézi a történelmi hangulatot, több Horthy Miklós portréval és egy 1936-os egyedi Horthy-szoborral. A dekoráció között megfigyelhetők kitömött állatok és régi tévékészülékek is, ami az eklektikát és a hazafias jellegű hangulatot hangsúlyozza. A konyha hagyományos, házias: reggelire tükörtojás- és rántotta-variációk, valamint velős pirítós; ebédre és vacsorára erőleves, babgulyás, szarvasgulyás, krémlevesek, rántott sajt, gomba, karfiol, édes és sós palacsinták, illetve fogas, harcsa, csirke, pulyka és sertés húsok különféle töltelékekkel. A pacalpörkölt látványra, ízre és állagra kiemelkedő, a szaft gazdag és a kenyér friss. A velővel töltött borda íze meggyőző, a hozzávalók jól harmonizálnak a körettel. A túrógombóc nagy adagot kínál, házias, klasszikus felfogásban, a desszert pedig a hagyományokkal összhangban marad. A kiszolgálás kedves, szívélyes; a házigazda szeret sztorizni, és a vendégbarátság hangsúlyos vonás a szolgáltatásban. A Diófa Csárda Harc környezete és kínálata a nemzeti gondolkodású vendégek számára is vonzó, a borok között a Dúzsi és Eszterbauer példányai, a sörök között Soproni Ászok és magyar kisüzemi márkák, továbbá gazdag pálinkaválaszték a Szicsek és Brill főzdéktől találhatók. Bár az étterem a főúton könnyen megközelíthető, hétvégén és ünnepnapokon előfordulhat parkolóhiány, így érdemes előre asztalt foglalni; az étterem középárkategóriájú, az ízek és adagok bőségesek, és az ár-érték arány összhangban van.