Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Olasz őszi hangulatok

Macchiato Caffe & Lounge HévízMacchiato Caffe & Lounge Hévíz a térképen

Kiváló 2022. novemberben járt ittÉrtékelt: 2022. november 6.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Igényes, elegáns, magas színvonalú cukrászda és kávézó Hévíz sétálóutcáján. A fedett teraszon azonnal szemet szúrtak a csábító sütemények a hűtőpultban, természetesen rá is kérdeztem az eredetükre.
A csodás olasz stílusú sütemények a Segreto Cukrászatban készülnek a firenzei Alessandro Noferini mestercukrász receptjei alapján. A cukrászüzem Gyenesdiáson található, a minőségi alapanyagokat részben Olaszországból és Ausztriából szerzik be. A Macchiato a Segreto referencia kávézója.
A beltér kellemes, harmonikus kialakítású, szépek a színei.
A pultban két fiatal hölgy dolgozott, míg az asztalomnál egy fiatal pincérfiú vette fel a rendelést. Az asztaloknál a vendégekkel udvariasan, készségesen beszéltek, azonban az egymás közti beszélgetésük nem volt éppen szimpatikus és pozitív (lényege az volt, hogy még hány órát kell végig szenvedni, kibírni ebben a borzalomban, azaz a munkában?)
Ahogy többen is említették, nem olcsó hely, az árszínvonal azonban nem éri el a hasonló színvonalú budapesti belvárosi cukrászdák árait. A sütemények darabára 990-1090 Ft között alakul. A pohárkrémek 1290 Ft-ba kerülnek. Példaképp pár íz-kombináció: gesztenye és amaréna meggy, kókusz és étcsoki, pisztácia és fehércsoki, Sacher, tonkabab és csokoládé, marcipán, mascarpone és szeder.
A szintén kitűnő olaszos cappuccino mellé (970 Ft) - Illy kávéból fűzik - az Il Melograno gránátalmás ás bazsalikomos süteményt (1090 Ft) választottam, amely úgy néz ki, mint egy karácsonyfadísz. A kávé mellé egy kis csokibonbon is járt. És nem maradt el egy kis pohár szódavíz sem.
Nagyon különleges és finom volt, kiváló állagú, belül mousse habos, fűszeres, pikáns, nem túl édes, kívül roppanós burkolat.
A vendégélmény növelése érdekében javaslom, hogy a pultban található süteményekről készüljön részletes képes bemutató, tájékoztató (ízek, összetétel, stb.), mert egy olasz fantázianév alapján nem igazán lehet beazonosítani, mire számíthatunk.
Kötelező szervizdíj nincs.
A mosdó kulturált, tiszta.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló

Macchiato Caffe & Lounge további értékelései

2022.03.24gyerekekkel
Kiváló
Nálunk a kávé alapkövetelmény minden nap. Itt sok féle és jó minőségű kávé kapható, imádtuk az összeset. A sütemények frissek és finomak voltak!
2018.08.14a párjával
Kiváló
Egy kiadós ebéd, majd séta után jöhet a megérdemelt sütemény kávéval. Itt készítik Hévíz mellett a Segreto védjegytáblával ellátott óriási méretű és nagyon finom süteményeket. Ha ehhez még hozzájön a nagyon finom kávé, a wi-fi, valamint a helyiség milliője, akkor igazán elégedett lehet az ember....
2018.01.28a párjával
Kiváló
Nagyon jó és hangulatos igényes hely csodálatos szép és ízletes süteményekkel, bármikor szívesen megyek oda, a hely maga szép és központi jó helyen van de szűkös. Árban kicsit húzós , de valamit valamiért. Hévízen egyik kedvenc helyem, nem sok hasonló hely van a környéken.Parkoló van a közelben...
Népszerű szállások a környéken
Holiday Club Apartman Hotel Hévíz - Két ünnep között
Két ünnep között
12.26-30.
Holiday Club Apartman Hotel Hévíz
83.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval