Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Különleges, egyedi hangulatú egység

Almalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely HosszúhetényAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény a térképen

Kiváló 2019. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2019. december 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Hosszúhetényben, egy felújított malomban működő Almalomb étterem – önmeghatározása szerint kulináris kitérő - elvarázsolt, lenyűgöző, egyedi, szavakkal nehezen leírható, különösen hangulatos hely. A béke szigete, mely a természetközeliséget minden szinten nyújtja. A papírból készült tányéralátét a birtok rajzát ábrázolja. Mi a pazar kilátást biztosító kertben ültünk. A beltér rusztikus, jól megtervezett. A gyönyörűen restaurált malom önmagában is különleges látványosság.
Az étlap házias ízeket kínál szűk választékban, ami viszont a vendég asztalára kerül, az igényes kivitelezésű. Két levest kínáltak ottjártunk idején, egy előételt, öt főételt és két desszertet. Sokféle saját kézműves termékkel rendelkeznek, amit akár meg is lehet vásárolni s otthon felhasználni (pl. ecet, füstölt fűszerpaprika, házi tészta). Degusztációs menüjük „erdei séta” nevet viseli és két napos előfoglalással rendelhető.
Az árak értékarányosak, levesek, előételek s a desszert 1100 és 1600 ft között, főételek 3500 ft körül. Sörök 1000 forint körül, borok decije 600 és 800 ft között.
Fogadófalatként helyben sült rozskenyeret kapunk fűszerpaprikás vajjal. Jó indítás. A gyöngytyúkleves kellően koncentrált ízű volt, benne puha mellehúsával, jó tartású zöldségekkel és házi tésztával. Sóssága az optimumon túlment, de azért összességében a leves élvezhető maradt. Kértünk rántott szürkeharcsát is, ezt tejfeles burgonyapürével kínálták. A magam részéről nem tartom szerencsés ötletnek a tejfelt krumplipüréhez használni, savanykája idegen a püré megszokott ízharmóniáitól. Ezt leszámítva tálalásra, ízre, állagra egyaránt megelégedésünkre szolgált a fogás, amit egy kevés káposztasalátával és retekszeletkékkel tálaltak. A hal frissességét és szaftosságát külön kiemelném. Másik főételünk mangalicatarja volt petrezselymes krumplival. A hús omlós, szép pörzses volt, a krumpli is remek. Nagyon hiányzott mellőle valami savanyúság, ezt külön rendeli az, aki akarja. Mi akartuk. Desszertet, a kakaóropogóssal és erdeigyümölcs mártással kínált tejcsokikrémet kiválónak találtuk mind tálalásra, mind ízre.
A kiszolgálás formálisan udvarias, sajnos, miután elkevernek egy limonádét és ezt szóvá tesszük, pincérünk amúgy is visszafogott kedvessége és szívélyessége tovább csökken.
Hét bort kínáltak ottjártunk idején, 2019 nyarán, gonddal összeválogatva, minden bor mellett feltüntetve, hogy milyen ételekhez ajánlják. Etyek Címeres pálinkákat és a Karl mikro-sörfőzde söreit tartják.
4,5 pont volt az elégedettségi szintem, de nem akartam belenyomni őket a 4 pontosok tengerébe.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Almalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Külső képAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Külső képAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Külső képAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Külső képAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Külső képAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Külső képAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Külső képAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Külső képAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - EgyébAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Étlap/itallapAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Étlap/itallapAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Étlap/itallapAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Étlap/itallapAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Étlap/itallapAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Étel/italAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Étel/italAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Étel/italAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Étel/italAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Étel/italAlmalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely Hosszúhetény - Egyéb

Almalomb Kulináris Kitérő & Találkozóhely további értékelései

2017.09.12kollégákkal
Kiváló
A helyszín a Mecsekben egy kis faluban egy 19. századi vízimalom, amely a tulajdonos családi öröksége. A falu ásványgyűjtő-geológus körökben a Köves-tető fonolit kőfejtőjéről ismert. A Hold utcai piacon tartott Töltött Hold Gasztrovíkenden találkoztam velük februárban, és nagyon pozitív...
2016.10.07gyerekekkel
Kiváló
A Mecsekben és környékén nyaraltunk a családdal a nyáron. Pécsváradi kirándulásunk után, baráti ajánlásra kerestük fel az Almalombot, ami egy kis gyöngyszem. Egy volt vízimalom épületében hozták létre a kis éttermet, a malom berendezései még megvannak, sőt a kedves tulajdonos hölgy megmutatta a...
2016.05.08gyerekekkel
Kiváló
Családi kirándulást tettünk Püspükszentlászlón, ahol megtekintettük a nemrég átadott, gyönyörűen felújított kastélyt,templomot és arborétumot. Hazafelé szerettünk volna valahol ebédelni,megpihenni, ezért betértünk a hosszúhetényi Almalomb-ba.Barátainktól,ismerőseinktől már sok szépet és jót...
Népszerű szállások a környéken
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.07.21-ig
Thermal Panzió Igal
74.950 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval