Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Példaértékű kiszolgálás, magas szintű konyha, csodás környezet

Hosszú Tányér gourmet-ház HosszúhetényHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény a térképen

Kiváló 2022. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. december 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A beltér meghitt, a Hosszú Tányérban jó ízléssel teremtettek a tárgyi környezet útján is otthonosság-érzetet. A háttérben kellemes zene szól, ami sokat hozzátesz az össz-élményhez.
A választék rövid, átgondolt, 11 tételből áll, melyek java, egész pontosan kettő kivételével valamennyi kéthavonta cserélődik. Ottjártam idején kínáltak többek között kacsát gesztenyével, berkenyével és pekándióval, bárányt csicsókával és tobozlekváros pecsenyemártással, borjút gombákkal, zöldbabbal és szederrel.
Ötféle bort tartanak, melyek közül hármat két helybeli termelő jegyez. A tömény- és alkoholmentes italválaszték hasonlóképpen szűk, de igényes.
Meglepő, hogy egyetlen sörük van, az is nagyipari multitermék, konkrétan Carlsberg. Pedig a környéken több igényes kicsi főzde is működik.
A séfüdvözlet főtt fürjtojás volt folyékony sárgájával sarkantyúvirág-levéllel egyedi kerámián. Bíztató kezdet.
A pisztráng, gyömbér, zöld mandula elnevezésű előétel remek, a halhús jó tartású, ízletes, passzol hozzá a két mártás, a mikro-zöldek is hozzáteszik a magukét - nemcsak esztétikai szempontból. Nem bántam volna, ha az adag valamivel nagyobb.
Még egy előételt kértem, mivel az alma-salsaval és céklával társított baranyai vagdalt is felkeltette az érdeklődésem. A korong formára szabott vagdalt mellé apróra vágott almán formatervezett céklakrumplit és selymes céklakrémet adtak. Letisztult tányér jó ízharmóniákkal.
A távolkeleti stílusú marhaleves mély ízű, izgalmas kompozíció. A fehércsokoládé, tökmag, kávé elnevezésű desszert megjelenésre, ízre, állagra egyaránt lehengerlő volt. A kávé ropogós illetve krémpöttyökben jelent meg a tányéron, a tökmag mousse-gömbökben, a fehércsokiból pedig aprócska rózsákat formázott a séf.
Kaptam egy ajándékdesszertet is, a konyhán dolgozó Erzsi néni 100 éves receptje alapján készült kalácsot, amit szőlődzsem és juhtúrómousse pöttyök dobtak fel.
Emlékezetes ebéd volt ez, a hely méltó a gourmet-ház önmeghatározásra.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Hosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - EgyébHosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény - Egyéb

Hosszú Tányér gourmet-ház további értékelései

2022.10.10barátokkal
Kiváló
A hosszúhetényi Hosszú Tányér Hosszú Franciskája örökre a szívembe lopta magát. És a gyomromba is. Hú, ez hogyan hangzik itt Szóval, ide készültünk, ez tervezett út volt, az étteremmel. azaz Franciskával, már kommunikálni kezdtem egy ideje, ekkor és ekkor érkeznénk, ennyien vagyunk, mi legyen...
Népszerű szállások a környéken
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.07.21-ig
Thermal Panzió Igal
74.950 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval