Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Michelin tányér Kapolcson

84 Bisztró Kapolcs84 Bisztró Kapolcs a térképen

Kiváló 2023. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. december 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kapolcs elsősorban a Művészetek völgye nevű népszerű és rangos rendezvény révén került be a köztudatba, de lassan az említett panzió és a 84 bisztró is felsorakozik a település főbb nevezetességei közé.
Bekerült mind a Dining Guide Top 100-as kiadványba, pontozott étteremként, a mezőny első felébe, mind pedig a Michelin kalauzba, mely 2020-ban és 2003-ban is az ajánlott éttermek közé sorolta őket.
Mediterrán hangsúlyú nemzetközi konyhát visznek, ami jól illik az elképesztő minuciozitással, a legapróbb részletekre kiterjedő odafigyeléssel kialakított szemgyönyörködtető beltérhez.
Az étlap bizalomgerjesztően rövid, ugyanakkor változatos is. Az állandó rovatban kínálnak két előételt, két levest, öt főételt, két gyermekeknek szánt fogást és két desszertet. Többek között kígyómakrélát kuszkusszal, céklával és hollandi mártással, tigrisrákot aglio olio e peperoncino spagettivel, tonkatsu-t (japán rántott húst) mangalicakarajból, szarvasgombás tagliatelle-ével, Argentin Black Angus Ribeye-steaket füstölt burgonyapürével és fekete fokhagymával, valamint szilvásgombócot amaretto-val.
Mindezen kívül tovább négy fogás szerepelt a napi ajánlatban.
Az italkínálat is igényes, több, mint harminc avatott kézzel összeválogatott bort kínálnak minőségközpontú helyi és francia pincészetek szortimentjéből. A söröket a nagyipar felső szegmenséből válogatták, néhány Balaton környéki főzde terméke elférne még az itallapon. A töményitalok a műfaj felső kategóriáját képviselik. Figyelemre méltó a koktélválaszték is.
Séfüdvözletként csirkemájlevest kaptunk, aprócska pohárban, ami egyébként növényi krémleves volt, csirkemájas felhanggal. A felszolgáló hölgy kérdezte utólag kedvesen, hogy kiéreztük-e a gyömbért és a kaffir-lime levelet belőle, nos, a gyömbért sikerült beazonosítani az ízképben. A lényeg, hogy egészében harmonikus volt az ötletes, jó indítás.
Kérünk tapolcai pisztrángbetéttel, tökmagolajjal kínált narancsos gyömbéres sütőtökrémlevest, ami megnyerőnek bizonyult ízre, állagra egyaránt, de őszintén szólva komplexitásban, izgalomban nem adta azt, amit az ára (3490 ft) alapján elvártam volna. Egyébként az egyetlen kritikai megjegyzésem, hogy az ételárakat több esetben túlzónak éreztem, összehasonlítva természetesen a hasonló színvonalú egységekkel s nem csárdákkal vagy kisvendéglőkkel. Az italok díjszabása ezzel szemben minden műfajban értékarányos, esetenként egyenesen kedvező.
Remek volt a selymes, intenzív ízű vargányakrémleves, amihez izgalmas betétet, shi mej gombát, gesztenyét és olívaolajat adtak. Összetett, vibráló kompozíció.
Az előételek között szerepelt következő fogásunk, a roston sült kacsamáj, amit paszternákpürével, mogyoróval és körtével társítottak. Ezt is meggyőzőnek ítéltük minden tekintetben.
Desszertképpen csokilávát választottunk, amit jó minőségű alapanyagból készítettek, s trópusi gyümölcsmártással, valódi vaníliafagylattal, francia robbanó csokival megszórva tálaltak. Némi finomhangolást el tudtam volna képzelni, kicsivel többet a savas mártásból s az édességet cseppet visszafogni a főelemben, de ebben a formában is ez egy felsőkategóriás, jól elképzelt, technológiailag kifogástalanul megvalósított desszert volt.
Ritka szeretnivaló, egyedi hangulatú, színvonalas hely a 84 bisztró, nem véletlen a pályájának gyors felívelése. Megérdemel egy kiruccanást a Fővárosból.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (28)
84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb84 Bisztró Kapolcs - Egyéb

84 Bisztró további értékelései

2022.04.19családjával
Kiváló
Az étterem a hazai Provence szállodához tartozik, de ez senkit ne riasszon el. Igazi kisvendéglős hangulat, barátságos, közvetlen személyzet. A kínálat nem túl nagy, de bisztróhoz képest mégis elég sokszínű. Úgy látszik, még nem annyira felkapott, mert a húsvéti ünnepek alatt is kaptunk asztalt...
2021.10.17gyerekekkel
Kiváló
Köszönjük szépen a kíváló minőségű és ízletes teleket. Köszönjük, hogy figyelembe vették gyermekeinket.
2020.10.02egyedül
Kiváló
Gondoltam is, hogy na, itt majd biztosan belekezdek az ömlengésbe... de hgyan is lehetne megúszni itt az ömlengést? Kapolcsot mindenki - azaz a legtöbb ember - a Művészetek völgyéről ismeri. Esetleg voltam valakiknek, mint nekem is emlékeim a Malompart étteremről, ami elég tartósan és régóta...
Népszerű szállások a környéken
Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2024.10.06-ig
Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp
26.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval