Az előzőekben itt leírtak alapján látogattuk meg ezt a csárdát, átutazóban, ebédidőben. Időnként amerre járunk célzottan, ajánlás alapján térünk be kiemelt, jobb helyekre. Lehet, hogy sokat vártunk tőle, de számunkra nem azt teljesítette, amit vártunk. Ez tényleg egy korhű csárda, annak megfelelő környezettel, hangulatos berendezéssel.
Mi a konyhától vártunk többet, gondosan választottunk, végigolvastuk az étlapot. Rendeltünk bablevest, Kondorosi pecsenyét, Göngyölt pulykamellet Chef módra és kávét. Az ételek mennyisége hatalmas volt, inkább négy személyre volt elég, mint kettőre, pedig nem vagyunk kisétkűek. A látvány is csodás volt a tányéron, bár ezekhez alkalmazhatnának nagyobb tányért is, hogy a vágásnak is legyen helye. Az ízek átlagosak voltak, ezt bárhol tudják produkálni, akár egy önkiszolgáló étteremben is, tény, hogy jól volt elkészítve mindegyik étel, már amennyiben ez alatt azt értjük, hogy a tájjelegú és standard receptúrának megfelelt, megfelelően volt megsütve, nem volt elsózva, nem volt puha a hús bundája, stb. , bár a bableves fűszerezése kívánnivalókat hagyott maga után. A kávé kifogástalan volt. A felszolgálás gyors, kedves, kifogástalan! Összefoglalásul elmondhatjuk, hogy a környezet felülmúlja a konyhai teljesítményt, a személyzet is nagyon kedves. Mi viszont a konyhai teljesítményért járunk éttermekbe, ezért fizetünk, és az összes többi ez után következhet. Ezért aztán az "itt is voltunk" kategóriánkba soroltuk.
Kedves Csárdám lefelé tartó ágban van. Az adagok csökkentek, igaz az árak is csökkentek. Az ételek eddigi harmonikus ízletessége, tálalása, összességében az igényessége határozottan romlott. Próbálkoztunk többször is, nem javult. Egyszer előre bejelentve két órát vártunk a tálalásra . . .
Tömeg étkeztetés jellegű lett a kínálat, a minőség, ahogyan elkészítik. Ez az irány a tulajdonos (kevésbé a konyhafőnök) döntése lehet. Remlem lesz felfelé ívelő rész, mert szeretem a helyet, de nem a mostani konyhát. "Visszasírom" Faragó Mester főztjét.