Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagybányától - Kiskunhalasig :) - igényes szórakozásra vágyóknak

Thorma János Múzeum KiskunhalasThorma János Múzeum Kiskunhalas a térképen

Kihagyhatatlan 2020. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2020. augusztus 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Szereted a nagybányai festészetet? Nosza, irány Kiskunhalas! Nincs az országban még egy ilyen komoly, állandó, nagybányai festészetet bemutató kiállítás. A Thorma János Múzum névadója és egyben a nagybányai festőiskola egyik alapítója festményeiből is gazdag kiállítás látható.
A múzeum helytörténeti, régészeti és népművészeti gyűjteménye is színvonalas, érdekes, tanulságos. A népművészeti látványtár lenyűgöző.
Időszakos kiállítást láttunk éppen B.Boros Ilona varrott-hímzett varázslatos textilképeiből, melyek világszínvonalúak - sokkal nagyobb elismerést érdemelne.
Minden elismerésem a múzeum szakembereinek, akik magasra tették a mércét. Csak ezért is érdemes ellátogatni a városba!!!
A múzum épülete egy régi palota és egy modern szárny egybeépítésével alakult ki. Minden igényt kielégítő korszerű épület, udvarias személyzettel és sok tájékoztató-anyaggal, vásárlási lehetőséggel. Tisztaság van mindenütt. A múzeum udvarán lehet parkolni is ++++!
A múzeumhoz tartozik, ott kell jegyet vásárolni a frissen felújított szecessziós gyöngyszem, a városháza tornyába. Az volt a másik nagy élmény: amíg a több mint száz lépcsőn felér a látogató a torony tetejére, megismeri Kiskunhalas és környéke érdekességeit, híres embereit, fogalmakat tanul meg, és észre sem veszi, hogy jól szórakozott, mégsem fáradt el. A körerkélyről csodálatos a kilátás, nagy élmény.
Mindenkinek javaslom, mert tanulás, szórakozás, sport egyben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (12)
Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas - Thorma János Múzeum Kiskunhalas -

Thorma János Múzeum további értékelései

2024.04.17egyedül
Érdekes
Nem is tudom, melyik a kiskunhalasi múzeumok zászlóshajója, a Csipkeház vagy a Thorma János múzeum? De ezek kiemelkednek Halas egyéb múzeumai közül, a csipke a világhírnév, a városi nagy múzeum meg a helytörténet és képtár. Őszintén szólva nem elkerülendő egyik sem. A város centruma táján...
2020.08.15a párjával
Kihagyhatatlan
Múlt héten jártunk a kiskunhalasi Thorma János Múzeumban. Mi a hátránya, a fővárossal szemben, nincs szem előtt. Jelenlegi kiállításai egyenrangúak bármely nagy város kiállításaival. Thorma János, és a nagybányai festők kiállítása lélegzetelállító. Nagybányai festők műveiből ilyen komoly állandó...
2017.08.23családjával
Kihagyhatatlan
Kiskunhalas szivében található ez a gyönyörűen felújitott múzeum. Meglátogatható egyénileg illetve csoportosan is. Igény szerint idegenvezetéssel. Az árak nagyon korrektek. Kedves személyzet. Mindig terveznek/szerveznek de programokat pl: Múzeumkerti esték sorozat. Dicséretes, hogy mindig...
Népszerű szállások a környéken
Nyuszis Apartman Kiskunmajsa - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.01.06-ig
Nyuszis Apartman Kiskunmajsa
17.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
103.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval