Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egyszerű, de korrekt étterem.

Malomtanya Étterem MikóházaMalomtanya Étterem Mikóháza a térképen

2016. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 9.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem az első alkalommal tértünk be ebbe az éterembe sem. Az út mentén, szerencsére kis forgalom mellett helyezkedik el. Mondjuk a bennfentes parkolóban álló autó motorháza majdnem belóg a teraszra, de út menti étterem esetében elviselhető.
A terasz a szokásos, kockás abroszok, készséges pincér. A belsőről általában csak télen van fogalmunk, vagy ha használni kell a mosdót is.
Az étlap egy laminált lapból áll, így kétoldalasként sem sok étel szerepel rajta. Megszámoltam, 11 főétel van a menüben, nagy része így vagy úgy rántott hús, vagy sajt. Nem teszi tehát magasra a mércét, de azt szépen hozza. A husi finom, átsült, jó a panír, a sült krumpli kimondottan finom.
Az adag pont akkora, amit egy kirándulás után simán elfogyasztok, de nem pukkadok, viszont nem maradok éhes sem. Páromnak em volt baja az étellel. Amit rendelt, korrektül megkapta, ízletes volt. Díszítés felejtős. Aki húst és krumplit rendel. Azt kap. Nem többet, nem kevesebbet. Mondjuk a túróval, apróra vágott hagymával töltött rántott bordán volt némi póréhagyma karika, de az kb az étlapon is szerepel.
Ebben ennyi van.
Gösser sört mérnek. Ez pozitívum. :)

A pincér az egyik asztaltól elkódorgott lurkóval társalgott guggolva, mert az a küszöbre heveredve tanulmányozta az ujjait. Szóval gyerekbarátnak tűnt a dolog. :)

A környező nyárfákról szállt a szösz, de ez a kerthelyiséghez tartozik. Akinek ezzel baja van, levest benn egyen.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:

Malomtanya Étterem további értékelései

2020.07.31a párjával
Kiváló
Véletlenül fedeztük fel útban hazafelé a helyet, ahol kellemes környezet fogadott minket. A pincér udvarias és kedves volt, gyors volt a kiszolgálás. A választott ételek ízlésesen voltak tálalva, bőségesek és nagyon finomak voltak. Nálam még a tiszta és hangulatos mosdó is nyerő volt! Csak...
2018.10.08a párjával
Kiváló
Hosszú túra után éhesen éhesen tértünk be Mikóházán a malomtanya étterembe. Kicsit félve, mert néhány kilométerre arrébb nagyot csalódtunk egy vendéglátó helyben. Véletlen vettük észre, átutazóban. Nem bántuk meg. Nagyon kedves és gyors kiszolgálás. Finom ételek. Szépen berendezett étterem....
2017.05.09csoporttal
Kiváló
Egy szombat délután túra végeztével kb 40 fő "zúdultunk" be az étterembe. Minden asztal foglalt volt (kicsi a belső rész, de normál esetben ez biztosan elég) a teraszhoz még hideg volt. Ki csak kávét, bor, sört ivott, ki enni szeretett volna. A személyzet ennyi emberhez kevés volt, ezért azonnal...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Hunor Sátoraljaújhely - Napi árak
Napi árak
2024.12.29-ig
Hotel Hunor Sátoraljaújhely
41.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hunguest Hotel Sóstó Nyíregyháza - Sóstó - Legjobb ár fürdőbelépővel
Legjobb ár fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hunguest Hotel Sóstó Nyíregyháza - Sóstó
110.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Kőkapu Vadászkastély Nagyhuta - Hétköznapi ajánlat - félpanziós ellátással
Hétköznapi ajánlat - félpanziós ellátással
2024.12.20-ig
Kőkapu Vadászkastély Nagyhuta
87.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval