Kiváló
2021. novemberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2022. november 15.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Lillafüredi Erdei Kisvasút városi végállomásának várótermét 1990-ben alakították vendéglátóhellyé, innen kapta a szóban forgó bisztró a nevét. Az egységet 2011-ben vette át a jelenlegi csapat. Jól kitalált, részletekre odafigyelő dekoráció fogadja a vendéget: belső fagerendázat, kovácsoltvasból készült, padlón álló gyertyatartó, hajópadlót idéző barátságos csempe, szőnyegszerű árnyékoló függönyök, az asztalokon parányi vázában levendulacsokor, kandalló, felette a polcon régi szódásüvegek, mozsár, viharlámpák. Borok dekorációs tárgyakként kiállítva. Mi a szépen kialakított, tágas galérián ültünk le.
Mint honlapjukon is szerepel, céljuk egy olyan francia bisztró-jellegű egység megteremtése, mely a farmtól az asztalig ars poeticáját vallja.
Magyar gyökerű kreatív nemzetközi konyhát visznek. Kínálnak többek között Újházy tyúkhúslevest, tejfeles savanyú káposztás bükki vadmalac ragulevest, glasszírozott vaddisznópofát zsemlegombóccal, vajas répákkal, roston sült lillafüredi pisztrángfilét mandulatejes paszternákpürével, petrezselyemsalátával, madártejet narancsos tojásfehérjehabbal. Kedvező árú bisztrómenüt is kínálnak.
A borlap impozáns, több mint száz magyar és nemzetközi minőségi tételt integrál, melyek felét decire is kimérik. A sör- valamint a töményfejezet is igényes, figyelemre méltó.
A kiszolgálás remek, pincérünk udvarias, kedves, kommunikatív.
Séfüdvözletként mini-tarte formában tálalt lillafüredi pisztrángkrém érkezett. Remek kezdés. Valamennyi fogásunkat a táblás séfajánlatból választottuk. A kurkumás almatortával kínált hirtelen sült kacsamáj ízletes, jól sikerült előételnek bizonyult. Megelégedésünkre szolgált a barnított vajjal és dióval tálalt, kellemes állagú, üde, jó ízű almás zellerkrémleves is. A roston sült süllőfilét muhammara-val (szír sültpaprikakrém), mentás, fenyőmagos cukkinivel körítették. A kompozíció izgalmas, kreatív, a hal friss, szaftos. Desszertünk teljes nevén: Ősz. Bükk. Pavolva. Gesztenye, som, csipkebogyó, boróka és áfonya. A gyümölcsmártásban csoki- és gesztenye-mousse, sült gesztenye, mogyoró- és gyümölcsszemek, az apró habcsókkarikákat a mousse-ba tűzték bele. Egyedi, ötletes, ízletes, látványos, szezonális desszert.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (25)
Még több kép (15 db)
Végállomás Bistro & Wine további értékelései
2023.11.07a párjával
Kiváló
Kellemes ,viszafogott ízlésvilágú étterem. Igaz hogy a kevesebb sokszor több ami a belső stílusát illeti. Az ételek kifogástalanok, minőségében, ízvilágában ,és tálalásában egyaránt. A ételekhez ajánlott borok nagy segítség volt, és nekem nagyon bejött! Biztosan jövünk még ha erre járunk.
2022.09.12barátokkal
Kiváló
Az épületet és a környezetet kívülről nem igért sokat, de a belső tér már megnyugtatott. Modern, design-os enteriőr, tökéletes bisztró hangulat. Hibátlanul laza, udvarias és szakszerű felszolgálás. Modern konyha remek bisztró ételekkel, 5-6 fogást is kóstolhattam, mindegyik határozottan ízlett és...
2022.09.12családjával
Kiváló
Évekkel ezelőtt jártam itt utoljára. Már akkor is tetszett, jó emlékeim voltak az étteremről. Azóta felújították a helyet, kifejezetten elegáns (de nem kényelmetlenül), hangulatos, kényelmes a belső tér, mindkét emeleten. Az étterem koncepcióján is alakítottak egy kicsit, és most már bisztró és...
Népszerű szállások a környéken
Reggelis ajánlat
2025.04.26-ig
27.800 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval