Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Állatorvosi ló

Vendelin Étterem MiskolcVendelin Étterem Miskolc a térképen

Szörnyű 2016. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 24.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Augusztus közepén jártunk itt, kíváncsiak voltunk, milyen is egy étterem, amely az ittjartam.hu vendégértékelései alapján Miskolcon az 1. helyezett.
Naivan, előző nap még asztalt is foglaltam, de amikor megérkeztünk - igaz du. 6 óra volt - rajtunk kívül csak egy vendéget láttunk.
Az eneteriőr eklektikus. A békebeli vendéglátás hangulatát szeretné a tulajdonos éreztetni - az falon hatalmas poszter Szindbáddal, alias Latinovits Zoltán, a másikon Vendelin, akit Szénási Ernő alakított. Az étlapon is ugyanez a miliő köszön vissza, de ezzel ennyivel van ennyi... A korlátok, a zavaró elektromos vezetékek, az oda nem illő zene, a személyzet ruházata, az üvegpadló, a bejárati portál rikító volta mind-mind anakronizmus, hadd ne mondjam, ízléstelen..

Rendelés: szerencsétlen felszolgáló hölgy talán átképzett, frissen szalajtott OKJ tanfolyamos lehetett mert:
- a ruházat, mintha most esett volna be a Széchenyi utcáról;
- fogalma nem volt, milyen alapanyag hiányzik a konyháról, az elsőként rendelt ételek a libamáj hiánya miatt storno, de ez öt perc után derült ki;
- a módosított rendelés felét elfelejtette - szegényt itt kezdtem sajnálni.

A felszolgált ételek mennyisége még manapság is igen nagy; sajnos a gasztro-kultúra nagyon alacsony szinten van Miskolcon: majd' minden étteremre a túl nagy adagok a jellemzőek - persze, mert ezt igényli a nép...nézd anyukám, a pénzünkért mennyit adtak... két adagot rendeltünk és még a gyerek is jóllakott... kedveseim: vagy üzemi étkezde, vagy étterem... nézzük, mit kaptunk augusztus 12-én...

Előétel: - mindkét fogás annyira sok volt, hogy tulajdonképpen jól is laktunk.

1. Rosé kacsamell céklás friss kevert salátával. A saláta émelyítően olajos, a kacsamell hidegen már rágós, nem illik ide.

2. Roston sült camambert mézben párolt zöldségekkel - a sajt elfogadható volt, de párolt zöldség jellegtelen, és túl olajos. Egy minőségi extra szűz olíva, mondjuk a csonthéjasok illatával, már helyrehozta volna.

Főétel:

1. Pisztrángfilé tekercs fokhagymás fűszervajjal, grillezett tigrisrákkal, grillezett zöldségekkel - itt csak a tigrisrák volt elfogadható. A grillezett zöldség tocsogott az olajban, jellegtelen és íztelen. A pisztrángot sikerült elrontani, száraz, széteső állagú, felejtős.

2. Lazac steak sült fokhagymás burgonyapüré ágyon céklapesztóval, blansírozott rukkolával díszítve. A lazac steak nem azt jelenti, hogy megnyomom a villával és izzadja ki az olajat - ettől émelyítően zsíros, gyakorlatilag ehetetlen. Előtte 2 héttel Reykjavikban a Laugavegur 73-ban ettük életünk legfinomabb lazac steakjét: könnyű, zamatos, illatos, felejthetetlen.

Annyira megterhelt minket az ételsor, hogy még másnap is nem győztük magunkat kúrálni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (2)
Vendelin Étterem Miskolc - Étel/italVendelin Étterem Miskolc - Étel/ital

Vendelin Étterem további értékelései

2021.08.14a párjával
Kiváló
Régebben már jártunk ebben az étteremben. Jó a megközelítése. Láttuk a neten, hogy megújították az étlapjukat, ami nagyon megtetszett. Nagyon finom lakodalmas, falusi tyúkhúslevest kaptunk, mindketten azt választottuk, leveses tálban kaptuk, ami bőséges volt, hússal, csigatésztával, töltikével....
2020.07.26barátokkal
Átlagos
Nagyon tetszett régebben az étterem. Végre nem csak ilyen csirke meg olyan csirke, meg sertés, hanem mindenféle különlegesség. Egyébként is nagy rajongója vagyok a Szimbád filmnek, s a jellegzetes vendéglős jelenlétének, így külön öröm volt, hogy az ételek megtalálhatók sok más finomsággal az...
2019.05.23a párjával
Kiváló
Fantasztikus hely, fantasztikus ízek, korrekt árak, kedves kiszolgálás. Az egyik legjobb választás a környéken.
Népszerű szállások a környéken
Premier Hotel Miskolc - Reggelis ajánlat
Reggelis ajánlat
2025.04.20-ig
Premier Hotel Miskolc
29.400 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval