Tündérkert Hotel Noszvaj - Vendégvélemények összefoglalója
A Tündérkert Hotel Noszvaj Noszvajon található, festői környezetben, amely a nyugalom és a természet közelségét nyújtja. A környék szépsége és Noszvaj kastélyparkjainak közelsége kedvez a sétáknak és a kirándulásoknak, miközben a kilátás is vonzó. A táj kárpótol a hely felújításra szoruló állapotaiért, így a tartózkodásban a természet érintése kiemelt élményt ad. A svédasztalos reggeli és vacsora bőséges, az ételek ízletesek, és a személyzet kedves, segítőkész.
A szobák enteriőre vintage stílusú, a földszinti egységek kertkapcsolatosak, ami kellemes hangulatot teremt. A wellness részleg kompakt, beltéri medence és szaunák állnak rendelkezésre, amelyek a pihenést szolgálják. A szálloda kedvező a családokat tekintve: játszótér, játszóház és kert, továbbá a kastélylátogatás ingyenesen látogatható. A De La Motte kastély és a kilenchektáros kert színes programokat és nyugodt sétákat kínál a vendégeknek. Noszvaj közelsége és a környék további látnivalói lehetővé teszik a könnyed kirándulásokat a központi elhelyezkedésnek köszönhetően. Összegzésként a Tündérkert Hotel Noszvaj barátságos és családbarát szállás, ahol a környezet és a kert különleges atmoszférát teremtenek, és a személyzet általában kiváló kiszolgálást nyújt. A táji adottságok és a kastélypark kapcsolata, no és a természet közelsége hozzák meg a tartózkodás nyugalmát, annak ellenére, hogy a felújításra szoruló belső terek is megemlítésre kerülnek.
Gyönyörű a környezet, Noszvaj panorámás utcácskái. Szépen felújított szálloda finom ételekkel, kedves pincérekkel. A medence nem nagy, ki kellett fogni, amikor épp nincsenek sokan, és akkor szuper! Egyedül a szobák folyosóra nyíló ajtajainak hangszigetelése/cseréje lenne még hasznos, mert bár a folyosó szőnyege a léptek zaját elnyeli (ez nagyon jó!
A hotel csodálaltos környezetben van. Tiszta levegő, remek kilátás. Sok-sok kirándulási lehetőség. A személyzet barátságos, segítőkész. Az étel nekem személy szerint nem volt az igazi. A vacsora hideg volt, bármikor mentünk. Reggel a rántotta, virsli hideg volt, az volt a válasz mikrozzuk meg. (ez is egy megoldás).
Kérdezik az étel allergiát, de lehetőség nem volt. Szinte mindenbe volt glutén, laktóz. Összetételeket feltüntetik. Na, de mindegy. . . Összeségében nagyon jó kis hely, bátran ajánlom mindenkinek. Mi csodálatos négy napot töltöttünk el.
Ami nagyon tetszett: - elhelyezkedés a csend, erkélyről a kilátás a parkra, a személyzet segítőkészsége, udvariassága. Amin változtatni lehetne: az ablaknál ne csak sötétítő függöny legyen, mert ha nem akartuk, hogy belássanak / a park felől / verőfényben is el kellett húzni és villanyt kellett használni. A fürdőszoba nagyon kicsi volt, különösen a zuhanyfülke
Összességében jó ellátást, megfelelő szállást kaptunk, ár-érték arány teljesen rendben van. A környezet a gyermekes családoknak nagyon kedvező ( víz, játszó terület, sétálási lehetőség gyönyörű környezetben). A játszótér elhanyagolt, de igazából nem is volt rá igény, nem hiányzott! Jól éreztük magunkat!
Szeptember végén töltöttünk el 2 éjszakát 12 éves gyermekünkkel. Kellemes meglepetésként ért, hogy már fűtöttek a szállodában. A személyzet felkészült és nagyon segítőkész (pl. kaptam kölcsön telefontöltőt, pedig ez végképp nem kötelességük). A szobák, fürdőszoba és ágyak kényelmesek, tiszták voltak.
Az egyetlen ami hiányoltam, az ablakról a fényáteresztő függöny, mert csak sötétítő van. A medence vize jó meleg, 32 fokos, ez szintén kellemes meglepetés volt. A vacsora bőséges és finom: 2 féle leves, 3 féle főétel és 2 féle süti. A svédasztalos reggeli még ezt is felülmúlja, igazán full extrás, meleg - hideg étel és italválasztékkal. Ebédelési lehetőség jó lenne még ott a helyszinen. A Tündérkert elnevezés picit túlzás, az egész hely úgy ahogy van, megkopott, és szerintem nem is szállodának épült. Az ellátás viszont mindezt feledteti, arra tökéletes szálláshely h ott aludjunk, reggelizzünk, vacsorázzunk. Napközben úgyis ki kell mozdulni látnivaló és programok miatt és több kirándulóhely is elérhető közelségben van. Noszvaj maga egy aranyos kis falu gyönyörű környezetben.
Szép környezetben, jó elhelyezkedésű szálloda. A látnivalók, felülmúlják a szolgáltatásokat. Azért kényelmesen ellehet tölteni, pár napot. Pihenésben, étkezésben nincs kivetni való. Svédasztalos reggeli, három fogásos vacsora, bőségesen elég. Nagyobb medence, velnes részleg hiánya, ami számon kérhető. Összegezve jó helynek lehet nyílvánítani.
Régóta tervezgettük, hogy a gyermekekkel elmegyünk ebbe a sokat hírdetett tündérkertbe. Sajnos nagy csalódás ért, mert minden lepusztult állapotban és udvariatlan személyzettel tetézve. A medence hideg vizes, igy fürődni Egerbe mentünk. A játszótéren letört pad, leszakadt lengő teke. Az ételek mennyisége és minősége jó volt, de a választék nagyon szegényes.
Decemberben jártam először itt családommal, majd a véletlen úgy hozta, hogy adnom kellett még egy esélyt a hotelnek. Azt gondoltam, h az első negatív élményt már nem tudják alulmúlni. . . . de igen. Botrányos. Tisztának sem mondanám, de a csap leszakadva, a gyerek korának nem megfelelő elhelyezés, pici szoba, az ajtót meg kellett rántani ahhoz, h ki lehessen nyitni.
A személyzet ostoba, csapnivaló, egyik este fél órával a vacsora megkezdése után már nem volt husos étel, majd ennek ellensulyozására kaptunk hajszállal panírozott rántott sajtot, amire a pincér válasza annyi volt, h nem ő a séf. Az parkoló betonja töredezett, óriási szögek állnak ki az egyes parkolóhelyeket elválasztó gerendákból, amelyek alkalmasak az autó megrongálására. Láthatóan a vezetőségnek egyáltalán nincs gondja erre a hotelre. Jobb lenne, ha átadnák a lehetőséget olyannak, akinek ez lenne a kicsi kincse, a mostani vezetőség pedig foglalkozna tovább az Oxygénnel. Bár ezek után már oda sem mennék.
Párommal és 5 éves kislányunkkal voltunk ott egy hétvégén. A személyzet a recepción épphogy kaptunk tájékoztatást a szállásról, ámbár egy nagyon kedves takarítóhölgy ezt aztán pótolta. A szoba tisztaságával nem volt bajunk. Az étkezés megfelelő, az étterem hangulatos, gyönyörű.
Ámbár a vacsora elég szegényes, mi 2 napon keresztül ugyanazt a süteményeket ehettük, lehet ez máskor nem így volt. . . , éhen nem haltunk. A medence vize kellemes volt, gyermekem ki sem akart jönni. A tisztaságával akadt probléma. Nem láttuk hogy bárki is foglalkozott volna vele, illetve ott a takarítással. A medencében bejött egy társaság aki borral, sörrel bulizott benn a vízben, senki nem akadt aki szólt volna Nekik. A park szép nagy, hatalmas. Bár ahogy néztem ezzel sem foglalkozik senki. A kastély szép, és érdekes. A szobánk egy eco szoba volt, emeletes gyermek ággyal, gyermekünk nagyon élvezte. Mindent összevetve nem volt nagy problémánk. Gyermekeknek homokozó, illetve játszószoba. Illetve néha napán programok is vannak. Ami nem tettszett az az hogy délben semmiféle ebéd lehetőség nem volt. Amikor Mi voltunk ott még egy szendvicset sem tudtak adni.
A presszós nőt kivéve a személyzet barátságtalan, érkezéskor távozáskor. A szoba nem felel meg a promóban ígértnek: a szép kilátás, erdő helyett a minilakosztály (Euterpé) alagsori, nappal is sötét, csikorgó fűrdőszoba-ajtóval. A berendezése kifogástalan. A reggeli kifogástalan, a vacsora fantáziátlan, rossz, egy része hamar elfogy.
A takarítás alig észrevehető, az ebédlőben még harmadnap is ugyanazok az üvegcserepek voltak a földön. Az üvegfalú átjáróban, asztalok-székek mellett befolyt az esővíz. Nem ajánlom.